Teknede Hedef Kış Trofe Kupası

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından yedincisi düzenlenen ve 46 teknenin katılımıyla devam eden, Türkiye "nin tek Yelken Kış Trofesi"nin III . Ayağı, 01-02 Mart tarihlerinde yapıldı. 02 Mart Pazar akşamı Marina Yacht Club "de düzenlenen törende, her grubun birinci tekne skipper `ının, diğer grupta dereceye girenlere ödül verildi. Ocak -Mayıs aylarında, toplamda 7 ayaktan yarıştan oluşan trofeye katılan tekneler, bu uzun soluklu yarışta IRC Race ve IRC Cruiser sınıflarında, 25 Mayıs "ta düzenlenecek Ödül Töreni "ndeki Trofe Kupası "nı alabilmek için mücadele edecek.

Trofenin üçüncü ayağında, ilk gün IRC Race ve IRC Cruiser sınıfı 18 millik Bodrum -Kıstak Adası -Bodrum offshore rotasında 47 tekne yarıştı. 2-4 kuvvetinde, güney-güneydoğudan esen rüzgarda tüm tekneler yarışı tamamladı. Aynı günün akşamı, Marina Yacht Club "de düzenlenen ödül töreninde, Kış Trofesi"nin ilk iki ayağında dereceye girenlere ödülleri sunuldu.

Üçüncü ayağın ikinci gününde, 3-5 kuvvetinde kuzeybatıdan esen rüzgarda IRC Cruiser sınıfı 21 millik Bodrum -Çelebi -Kargı -Bodrum offshore rotasında yarışırken, IRC Race sınıfı için ise 12 millik sosis rotada 2 yarış düzenlendi. Üçüncü ayağın ödülleri , 02 Mart Pazar akşamı Marina Yacht Club "de düzenlenen ödül töreninde, her grubun birinci tekne skipper `ının, diğer grupta dereceye girenlere ödül vermesiyle sunuldu.

Kış Trofesi"nin her ayağı tüm yelkencilerin katılımına açık. Finaldeki derecelendirme ise her tekne için, toplam yarış sayısının, en iyi sonuç alınan, belirlenen sayıdaki yarışı üzerinden hesaplanıyor.

2008 BAYK Kış Trofesi, Milta Bodrum Marina , Koç Allianz Sigorta , Marina Yacht Club , Bodrum Deniz Kurtarma, Sevilen Şarapları , Efes Pilsen ve Efe Rakı tarafından desteklenmektedir.

III .AYAK OVERALL

YelkenNO Yatın adı Skipper

CRUISER A

1044 SINGLESTAR ARTO TEKYILDIZ

954 AMEERA BÜLENT İÇGÖREN

435 SAFINAZ -A AYŞE KORALTAN

CRUISER B

49 İKİNCİ YAVUZ TEZELLER

6 NICE LEMİ HALUK ÖCAL

MOZART NESRİN ÖZASLAN

CRUISER C

1907 V.KILIÇ PIONEER OSMAN YİĞİT

3600 YEŞİL M. ŞÜKRÜ YILMAZ

425 MENGİ MERİÇ HACISAFFET

CRUISER D

76 BONA DEA YAKUP İÇGÖREN

727 ROSA LUNA M.KEMAL ÖZAL

717 SUN FAMILY NASFET İRİSTAY

RACE A

1245 MAT 12 TOKA EKİBİ

824 TRUVA ATİLLA YENER

700 ŞAN LEVENT ÖZGEN

RACE B

1444 MATADOR MATADOR TEAM

532 NORM FATİH UYSAL

1538 HALE AKAN DUMRUL

2008 KIŞ TROFESİ PROGRAMI

12-13 OCAK KIŞ TROFESİ I. AYAK

09-10 ŞUBAT KIŞ TROFESİ II . AYAK

01-02 MART KIŞ TROFESİ III . AYAK

Toplam 7 ayaktan oluşan Kış Trofesi"nin ilk üç ayağında dereceye girenlere ödülleri venildi

Türkiye Turizm

Editör: TE Bilişim