Teknede balık ekmek üstüne caz keyfi

Ilık bir bahar akşamında dillere destan Boğaz manzarasını izleyebileceğiniz bir tekne gezisindesiniz. Teknenin alt katında bir grup caz yapıyor. Siz de müziğin ve manzaranın keyfini sürerken bir yandan da balık ekmeğin tadına varıyorsunuz. Aslında tüm bunlar hayal değil. Her hafta çarşamba ve cumartesi günleri Hakan Erdoğan Prodüksiyon tarafından teknede organize edilen Balık Ekmek Caz etkinliği Boğaz esintisine müziği de ekliyor.

FİKİR BABASI GÖRSEV

İlki 2008’de rıhtımlarda düzenlenen Balık Ekmek Caz bu bahar tekneye taşınıyor. İki buçuk saat süren tekne gezilerinde en sevilen caz toplulukları sahneye çıkıyor ve balık ekmek eşliğinde size muhteşem bir Boğaz keyfi yaşatıyor.

Fikrin aslında Kerem Görsev’e ait olduğunu belirten organizatör Hakan Erdoğan şunları anlatıyor: “Kerem Görsev’e keyifli bir caz kulübü açmak istediğimi söyledim. O da kulüp işinin zor olduğunu söyledi ve ‘Kahvaltıda caz gibi doğaçlama bir şey yapabilirsin. Mesela balık ekmek caz yap’ dedi öylesine. Caz gibi dinlemeyi gerektiren müzikleri sunarken bir ambalaj şart. Bence Boğaz manzarasında caz dinlemek çok keyifli. Balık ekmek zaten muhteşem bir yiyecek.”

TURİSTLER DE SEVİYOR

Bu etkinliği ekim ayına kadar sürdüreceğini anlatan Erdoğan “Son zamanlarda turistler de çok sık katılıyor. Özel gruplara da açığız. Mesela biri caz müziğiyle evlenirse ne güzel olur. Genç kızlar da artık caz söyleyip dinliyor. Sadece popla ilgilenmiyorlar. Balık Ekmek Caz da onlar için bir motivasyon olur.”

Balık Ekmek Caz Biletix’te kişi başı 100 TL’ye satılıyor ve etkinlikte 21-24 Nisan’da Elif Çağlar Dörtlüsü’nü dinleyebilirsiniz.

Bu duygu büyüleyici

Balık Ekmek Caz’da 27 Mart’tan beri pek çok caz grubu yer aldı. Etkinlikte sahne alan Feyza Eren Dörtlüsü adlı grubun solisti Feyza Eren şöyle konuşuyor: “Balık ekmek tıpkı caz gibi doğaçlama. Limonlu, limonsuz ya da yeşillikli... İçinden nasıl geliyorsa öyle yiyorsun. İstanbul manzarasında bu müziği yorumlamak da çok keyifli. Sürekli manzara değişiyor ve Boğaz’ın iki yakasının her noktasında müzik icra ediyoruz. Bu duygu çok büyüleyici.”

Editör: TE Bilişim