Patronlar ve CEO’lar krizin yorgunluğunu mavi sularda atacak. Krizde büyük bir durgunluk yaşayan tekne ve yat sektörü hem yeni sipariş hem de ikinci el piyasasında yeniden ‘yelkenler fora’ dedi. Başta krizdeki güçlü duruşları ile takdir toplayan Türk bankalarının CEO’ları olmak üzere, tekstil, inşaat ve kimya sektöründen üreticilere yeni sipariş yağıyor. Bankacıların isimleri sır gibi saklanırken, piyasada gurbetçiler de alıcı olarak önemli bir rol oynamaya başladı.
Deniz Yatçılık Genel Müdürü Mehmet Soydan, krizin ağır günlerinin atlatılması ile mevcut tekne sahiplerinin bir üst model tekne ve yat almak için harekete geçtiğini söylüyor. “Tekne keyif işidir. Bir kere tekne sahibi olan bu keyiften vazgeçmez” diyen Soydan, şu açıklamayı yapıyor: “Tekne sahipleri bir üst model için alışverişe çıktı. Geçen yıla göre siparişler yüzde 30 arttı. Önümüzdeki günlerde bu oranın daha da artmasını bekliyoruz.” Tez Marin İkinci El Sorumlusu Ali Umar, “Önümüzdeki günlerde ikinci ele çok fazla sayıda tekne düşecek. Çünkü yenilemelerde büyük bir artış söz sonusu” diyor. Umar, gelen yeni siparişlerde ise özellikle bankacıların dikkat çektiğini belirterek “Üç banka CEO’sunun tekneleri ikinci el satışta. Yeni tekne almak istiyorlar. Bankaların yanı sıra özellikle tekstil, inşaat ve kimya sektöründen yüksek talep var” açıklamasını yapıyor.

Türkiye’nin yat tutkunları
Rahmi Koç, İnan Kıraç, Mustafa Koç, Caner Dikici, Mustafa Aksoy, Vedat Tezman, Aydın Yurdum, Güntekin Köksal, Mustafa Taviloğlu, Halit Narin, İhsan Kalkavan, Göksen Körezlioğlu, Cem Hakko, Ali Ağaoğlu, Ekrem Demirtaş, Ömer Sabancı, Yalçın Sabancı, Adnan Polat, Şahan, Gökbakar, Oktay Kaynarca, Cem Yılmaz, Ata Demirer, Acun Ilıcalı, Gani Müjde.

iPhone’lu yatlar yolda
Yat sektöründe trendler de hızla değişiyor. Tıpkı otomobilde olduğu gibi yatlarda da yuvarlak hatlar yerini köşeli hatlara bıraktı. İç tasarımda kullanılan ahşap dekorasyonun da yerini daha light ve minimalist mobilyalara bıraktığı belirtiliyor. Teknoloji de yeni modeller de önde iPhone ile yönetilen megayatlar bile var. Yat sahibi, yatın havalandırmasından, mutfaktaki fırına kadar her şeyi uzaktan kumanda edebilecek.

 

Editör: TE Bilişim