DİSK Nakliyat-iş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, "İşçilerin tek suçu sendikalı olmak." derken, şirket aksini savundu. Kara nakliye iş kolunda zarar ettiğini ve bu bölümü kapatmak zorunda kaldığını ifade eden şirket yetkilileri, buradaki işçilerine de diğer şirketlerinde iş imkanı sunduklarını kaydetti.

Nemtrans önündeki işçilerin eylemine Eğitim-Sen, Metal-İş, Liman-İş, Petrol-İş sendikası işçiler ile Azot ve Gemport işçileri de destek verdi. Yaklaşık 200 işçinin katıldığı eylemde konuşan DİSK Nakliyat-iş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, şirketi; şoförleri 4857 Sayılı İş Kanunu'na, yönetmenliklere aykırı bir şekilde günde 14-15 saat çalıştırıp fazla mesai ödememekle itham etti. Küçükosmanoğlu, "Nemtrans ve İş Bankası yetkililerine sesleniyoruz arkadaşlarımızı işlerine geri alın, direnişimiz devam edecektir." dedi.

Yüzde 95 oranında İş Bankası'na ait olan Nemtrans Lojistik Hizmetleri ve Petrol Ürünleri AŞ'de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sendikanın iddialarına cevap verdi. Yönetim kurulunun 3 Kasım 2010'da şirketin sahibi olduğu araç parkıyla verdiği taşımacılık hizmetinin sona erdirilmesine karar verdiğini, tasfiye edilen alandaki 49 çalışanın mağdur edilmemesi için çözüm arayışına gidildiğini ve bu kapsamda, 35 çalışana, aynı bölgede faaliyet gösteren ana hissedarları Gemport'ta, her açıdan önceki pozisyonlarıyla eşdeğer iş alanlarında çalışma önerisinde bulunduklarını aktardı.

Gemport'ta iş teklif edilen 35 çalışandan 6'sının teklifi kabul ederken, reddeden 29'una da 7 Ocak 2011'e kadar ek süre tanındığını belirtilen açıklamada, "Gemport'ta görev alanlarına uygun iş bulunamayan 14 çalışanımızın ise tüm hakları ödenerek iş akitleri sona erdirilmek zorunda kalındı. Nemtrans yönetiminin ekonomik nedenlerle aldığı ve uygulamak zorunda kaldığı bu karara dayanan süreç, sendikal faaliyetin önlenmesine yönelik bir girişim olsaydı, 35 çalışanımıza sendikal örgütlenmenin bulunduğu ana ortağımız Gemport'ta çalışma teklifinde bulunulmazdı." denildi.

Editör: TE Bilişim