Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyaçları çerçevesinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca yürütülen Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi Tedarik Projesi kapsamında inşa faaliyetleri RMK Marine Tersanesi'nde devam eden 4 adet arama kurtarma gemisinden ikincisi ''TCSG Güven'' 17 Aralık'ta denize indirilecek.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu projeyle ilk defa bir özel sektör tersanesinin muharip gemilerin performans sorumluluğunu üstlendiği, mali boyutları itibarıyla da bugüne kadar özel sektör tersaneleri tarafından üstlenilen en büyük projelerden biri olduğu kaydedildi.

Gemilerin arama kurtarma faaliyetlerine yönelik devriye, kontrol ve denetim görevlerini olumsuz hava ve deniz şartlarında dahi ifa edebileceği, Türk sanayi tarafından geliştirilecek milli bir komuta kontrol sistemi ve ilgili elektronik sistemlerle donatıldığı belirtildi.

Projede yerli katkı oranının yüzde 40 olarak gerçekleştiği, offset taahhütleri ile birlikte proje bedelinin yüzde 80'e yakın kısmının Türk sanayisine iş imkanı olarak geri döndüğü ifade edildi.

Söz konusu gemilerden ilki olan ''TCSG Dost'''un 9 Haziran 2010'da denize indirildiği kaydedilen açıklamada, gemilerin inşa faaliyetlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından Eylül 2011-Aralık 2012 arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edilmesinin planlandığı belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim