TCSG 131 Su Altında Hayat Bulacak

Bursa Valisi Karaloğlu, "Dalış turizmine çok ciddi katkı yapacak" dedi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait olan ve ekonomik ömrünü tamamlayan TCSG 131 gemisinin yeniden hayat bulması için Bursa Valiliği ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı arasında protokol imzalandı.

Heykel'deki Valilik binasında gerçekleştirilen törende, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Geçim ve Güney Marmara Grup Komutanı Yarbay Tayfun Paşaoğlu katıldı. Tören öncesi konuşan Karaloğlu, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın envanterinde bulunan ekonomik ömrünü tamamladığı için de envanter dışına çıkartılan sahil güvenlik 131 gemisini protokol sayesinde Sahil Güvenlik Marmara Bölge Komutanlığı'ndan devralacaklarını ifade etti.

Daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı ile yapacakları çalışmayla gemiyi uygun bir alanda batıracaklarını belirten Karaloğlu, "Dalış turizmine çok ciddi katkı yapacak TCSG 131 gemisi trol ile avlanmaya engel olacak. Batıracağımız bu gemi ile aynı zamanda denizdeki canlılara bir yaşam alanı oluşturacağız. En önemlisi de yuvalanma ve yumurtlama alanı oluşacak. Bu da denizdeki canlı çeşitliliğini, canlıların kolay yuvalanmasını sağlayacak. Özellikle körfez bölgelerinde ve denizin farklı bölgelerinde zaman zaman yapılan bir uygulamadır. Ben Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ve Marmara Bölge Komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Karaloğlu, geminin çevreye ve denize vereceği zararlı unsurlardan temizlenmesinin ardından teslim alacaklarını ve ortak çalışmayla Gemlik Körfezi'nde uygun bir alanda batıracaklarını sözlerine ekledi. Kıdemli Albay Geçim ise sorumluluk bölgelerinin büyük bir kısmını Bursa'nın kapladığını dile getirdi.

Ekonomik ömrünü tamamlamış TCSG 131 gemisinin hizmet dışına çıkarılmasına müteakip komutanlık tarafından denize zararlı olabilecek yakıt, kablo, boya ve diğer ekipmanlarının sökülmesinden sonra "kabuk" olarak Bursa Valiliği'ne devredeceklerini belirten Geçim, "TCSG 131 gemisi Bursa Valiliği'nin hizmetinde yaşamına devam edecek" dedi. Konuşmaların ardından Karaloğlu ve Geçim protokolü imzaladı. Daha sonra Geçim, gemide aktif olarak görev yapmış en son dönem personellerin imzasını taşıyan TCSG 131 gemisinin fotoğrafını Karaloğlu'na hediye etti.

Editör: TE Bilişim