TCG Gemlik firkateyni Cibuti'de

 Deniz haydutluğuyla mücadele etmek için oluşturulan çok uluslu filonun Komutanı Tuğamiral Bay, Cibuti Savunma Bakanı Houffaneh'i ziyaret etti

 Hint Okyanusu, Aden Körfezi, Arap Denizi ve Somali açıklarında deniz haydutluğu ile mücadelede sancak gemisi olan TCG Gemlik firkateyni Cibuti Limanı'na demirledi. Deniz haydutluğuyla mücadele için oluşturulan çok oluslu filonun komutanlığını Japonya'dan teslim alan Tuğamiral Ayhan Bay, Cibuti Savunma Bakanı Hasan Darar Houffaneh ile bir araya geldi.

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz'un da katıldığı görüşmende Tuğamiral Bay, Savunma Bakanı Houffaneh'e hediye taktim etti. Bay, daha sonra Cibuti Silahlı Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Daher Ali Muhammed, Cibuti Jandarma Komutanı Albay Zekeriya Hasan Aden, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Wais Bogoreh ve Cibuti Deniz Kuvvetleri'nden Yüzbaşı Ahmet Daher'i ziyaret etti. Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliğini de ziyaret eden Bay'a Büyükelçi Yavuz, ziyaret anısına hediye verdi.

Tuğamiral Ayhan Bay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çok uluslu olarak görev yapan birleşik görev kuvveti 151 komutanı olarak görevimiz, Hint Okyanusu, Aden Körfezi, Arap Denizi ve Somali açıklarında deniz haydutluğu ile mücadele etmektir. Bu mücadelenin içerisinde uluslararası deniz ticaret yollarının güvenliğinin sağlanması hedeflenmektedir" dedi. TCG Gemlik firkateyninin sancak gemisi olduğunu dile getiren Bay, bölgede deniz haydutluğu ile mücadele için emri altında, 2 Japon, 1 Güney Kore ve 1 de Pakistan savaş gemisinin bulunduğunu söyledi.

Cibuti'de yaptığı temaslara da değinen Tuğamiral Bay,"Liman ziyareti için Cibuti'ye geldik. Liman ziyaretinden istifade ile Cibutili üst düzey askeri makamlarla, gerek deniz haydutluğuna karşı alınabilecek tedbirler, gerekse de Türkiye-Cibuti askeri işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında görüşmeler yaptık" şeklinde konuştu. Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği, Bay onuruna akşam yemeği verdi.

Editör: TE Bilişim