TCDD Ankara 12 İşçi Alacak

TCDD Ankara verdiği ilan ile 12 işçi alacak.
TCDD Ankara İŞKUR aracılığı ile bir ilanını yayımladı. İlan 30 Mayıs 2016 tarihinde yayımlandı. Yayımlanan ilana başvurular ise 8 Haziran 2016 tarihinde sona erecek. 

İlanda 12 işçi personel alımı yapılacağı belirtildi. Personel alımı şöyle;

- 3 Kaptan Alımı 

Kaptan personel alımlarında adaylardan KPSS P 3 puan türünden 60 puan almış olmak şartı sunuluyor. Ayrıca adayların Denizci belgeleri ( Liman Cüzdanı, Gemi Adamı Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri ) yanlarında olması gerekiyor. 

- 3 Uzak Yol Birinci Zabiti Alımı 

Yol birinci zabiti personel alımlarında adaylardan KPSS P 3 puan türünden 60 puan almış olmak şartı sunuluyor. Ayrıca adayların Denizci belgeleri ( Liman Cüzdanı, Gemi Adamı Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri ) yanlarında olması gerekiyor. 

- 3 Uzak Yol Baş Mühendisi Alımı 

Uzak yol baş mühendisi personel alımlarında adaylardan KPSS P 3 puan türünden 60 puan almış olmak şartı sunuluyor. Ayrıca adayların Denizci belgeleri ( Liman Cüzdanı, Gemi Adamı Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri ) yanlarında olması gerekiyor. 

- 3 Uzak Yol Vardiya Mühendisi Alımı 

Uzak yol vardiya mühendisi personel alımlarında adaylardan KPSS P 3 puan türünden 60 puan almış olmak şartı sunuluyor. Ayrıca adayların Denizci belgeleri ( Liman Cüzdanı, Gemi Adamı Yeterlilik Belgesi, STCW Belgeleri ) yanlarında olması gerekiyor. 

İanın detayları ise şöyle;

İş Tanımı ve Genel Şartlar BAŞVURU YAPACAK OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE....!


* Talep şartlarına durumu uyan adaylar, İlanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde; herhangi bir İŞKUR İl/Hizmet Merkezine şahsen başvurabilecekleri gibi internet (www.iskur.gov.tr.) üzerinden de başvuru yapabileceklerdir. 

Çalışma Yeri: Vangölü Feribot Müdürlüğü. Uzakyol Vardiya Mühendisi/ Makinisti olarak başvuru yapacak adayların başvuru yapmadan önce, çalışacağı işyerini görmeleri kendileri açısından faydalı olacaktır. 

1-Adaylar, İŞKUR'da ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir. 

2-Adayların; İŞKUR'da ilan edilen işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla lisans düzeyinde öğrenim seviyesine sahip olmalıdır. 

3- İşgücü talebimize başvurup, İŞKUR'ca ilan edilen nihai listede yer alacak adaylar, sözlü sınava katılmak için TCDD web sitesinde yayınlanacak ve adreslerine gönderilecek tebligatta belirtilen tarihler arasında;

- Nüfus cüzdanı örneği veya fotokopisi, 

- T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı (Cumhuriyet Savcılığı veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı olanlar her sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararını getirecektir.),

- Öğrenim belgesi,- Askerlik durum belgesi, (Terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir belge), 

-Liman Cüzdanı (Gemiadamı cüzdanı),

-Gemiadamı Yeterlilik Belgesi, 

-STCW Belgeleri, 

- Gemiadamları Sağlık Yoklama Belgeleri ile 1 adet resimli İş Talep Bilgi Formunu (TCDD web sitesinde yayınlanacaktır.) eksiksiz olarak doldurarak TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Gar/ANKARA adresine gelerek teslim edecektir. Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

4-Sözlü sınav tarihi ve yeri, İŞKURca ilan edilen nihai listede yer alacak adaylara evrak tesliminde tebliğ edilecek veya adreslerine tebligat gönderilerek bildirilecektir. Ayrıca, www.tcdd.gov.tr web sitemizde ilan edilecektir. 

5- Teşekkülümüzde görev alacak Kaptan (uzakyol), Uzakyol Birinci Zabiti, Başmühendis/Başmakinist (uzakyol), Mühendis/Makinist (uzakyol vardiya) 854 sayılı Deniz İş Kanununa tabii olarak görev yapacak ve sözleşme ücretleri TCDD Yönetim Kurulu tarafından belirlenecektir. 

6- 854 Sayılı Deniz İş Kanununun 10.maddesi gereğince işe başlayan Kaptan (uzakyol), Uzakyol Birinci Zabiti, Başmühendis/Başmakinist (uzakyol), Mühendis/Makinist (uzakyol vardiya) İşçilerinin deneme süresi en çok 1 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi fesh edilecektir.Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusu geçersiz hale getirilmesi, işe alınması işleminin iptaline ilişkin Kurumun ve talep sahibi kamu kurum ve kuruluşunun yasal işlem yapma hakkı saklıdır. 

- Taleplerde 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) sonuçları geçerli olup, 2014 KPSS P3 60 puanı olan adayların başvuruları kabul edilecektir 

- Taleplere başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, yabancı dil şartı vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı veya sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır. Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada yer alan diğer kişiler listelere dahil edilecektir. 

- Merkezi sınav uygulanmayacak kişilerden (önceliklilerden) müracaat eden adaylar içerisinden öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının üç katını geçmeyecek şekilde isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. 

- Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir. - Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir. 

- Merkezi sınav kapsamında müracaat eden adaylar içerisinden en yüksek puan alandan başlamak üzere talep sayısının üç katı olacak şekilde düzenlenecek nihai listede yer alan kişilerin isim ve adresleri, işçi talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir.

- İşyerine ismi bildirilen kişilere yazılı veya sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından adaylara yazılı olarak bildirilecektir. 

- Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz.
Editör: TE Bilişim