TCDD İzmir/Alsancak Limanı Özelleştirme Haberleri Hakkında Bilgilendirme

Sendikamız Liman-İş; Danıştay 6. Dairesinin 2012/4071 E. 2015/5163 K. Sayılı davası ile Özelleştirme İdaresi Aleyhine, İzmir Limanı’nda yapılmak istenen imar değişikliğine karşı dava açmış, açılan davamız, Sayın Danıştayca kısmen kabul, kısmen reddedilmiştir.

Söz konusu karar ile 1/5000 ölçekli İzmir Kruvaziyer Limanı Nazım İmar planının ve 1/1000 ölçekli İzmir Kruvaziyer Limanı uygulama imar planının 1, 2 ve 4. Bölgelere güvenerek kullanım kararları ve buna yönelik plan notları açısından hukuka aykırılık bulunmadığı, 3. Bölge için öngörülen ve plan notları ile emsali belirtilen ticaret alanı ve ofis kullanımının ise mevzuata, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına aykırı olduğu nedeniyle; 3. Bölge için öngörülen “plan notları, emsali belirtilen ticaret alanı ve ofis kullanımına ilişkin bölümün” İPTALİNE, 1. 2. ve 4. bölgedeki iskele alanı, tarihi sit dolgu alanında kalan kruvaziyer liman alanı ile resmi kurum alanı, liman hizmet alanı ile otopark ve yol alanına ilişkin imar değişikliklerinin hukuka uygunluğu nedeniyle REDDİNE karar verilmiştir.

Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun 03.11.2015 günlü ve 2015/82 sayılı imar planı ile aynı kurulun, aynı tarihli 2015/79 sayılı imar planı ile Danıştay 6. Dairesinin İPTALİNE ilişkin kararını boşa düşürmeye yönelik YENİ BİR İMAR DEĞİŞİKLİĞİ KARARIDIR. Bu bir özelleştirme kararı değildir. (Limanın devrine ilişkin değildir.) Ayrıca yukarıda ifade edilen ve yeniden resmi gazetede yer alan yeni imar planlarına itiraz ile ilgili hukuki süreç sendikamız tarafından ilgili inceleme yapıldıktan sonra başlatılacaktır. Üyelerimizin bilgilerine saygı ile duyurulur.

Editör: TE Bilişim