DEU DENİZCİLİK FAKÜLTESİ’NDEN “TAŞIMA SİGORTALARI: YENİ TÜRK TİCARET KANUNU” PANELİ

6 Mart 2013 günü saat 13.00’de Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda “Taşıma Sigortaları: Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamalar” başlıklı panel gerçekleştirilecektir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış TOZAR, TSRSB Genel Sekreter Yardımcısı Atilla OKSAY, Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Sayın Hüseyin YUNAK ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Taner YILMAZ’ın değerli katılımları ve açılış konuşmaları ile başlayacak olan panel iki oturumdan oluşacaktır.

“Taşıma Sigortaları: Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Uygulamalar” başlıklı panelin ilk oturumu, oturum başkanı Yrd. Doç. Dr. Emrah ERGİNER başkanlığında, taşıma sigortaları uygulamaları hakkında değerli bilgi, görüş ve deneyimlere sahip; Kuzey Marine LTD. Sigorta Uzmanı Emin YAŞACAN, Zurich Sigorta Proje Yönetimi ve Organizasyon Koordinatörü Mahir ÇİPİL ve OMNİ Ltd.’den Ufuk TEKER’in değerli katılımları ile gerçekleştirilecektir.

Panelin ikinci oturumu İTÜ Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezer ILGIN başkanlığında gerçekleştirilecek ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Didem ALGANTÜRK LIGHT “Sorumluluk Sigortalarının Yeni TTK Uyarınca Değerlendirilmesi”, 6102 sayılı TTK ile 6103 sayılı Kanun’u hazırlayan Komisyonun Üyesi Doç Dr. Kerim ATAMER “İngiliz H&M ve Cargo Clauses ile Yeni TTK Hükümlerinin Mevcut Sigorta Genel Şartları ile Karşılaştırılması”, Deniz Ticaret Odası, Deniz Nakliyecileri Derneği ve Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği Hukuk Müşaviri Av. Ahmet ÇALIK “Deniz Ticaret ve Sigorta Sözleşmelerinde Genel İşlem Şartı” ve Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nil KULA DEĞİRMENCİ ise “Çoklu Taşımalarda Sorumluluk Sigortası Uygulamaları” konularında, 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde çok değerli tebliğler sunacaklardır.

Editör: TE Bilişim