Karadeniz Filosu Komutanlığı tarafından Çarşamba günü (bugün) bildirildiğine göre Suriye limanı Tartus’taki lojistik destek noktasında bulunan Rusya askeri donanmasının PM-138 yüzen atölye gemisi, grafiğe uygun olarak Eylül ayı sonunda Sivastopol’a gelecek ve onun yerine başka bir gemi gönderilecek.

İnterfaks ajansının aktardığına göre askeri komutanlık sözcüsü: “Tartus’ta sakin bir durum hâkim. Lojistik destek noktasındaki personel normal bir şekilde görev yapmaya devam ediyor. Daha önce onaylandığı şekilde planlandığı gibi Eylül ayı sonunda PM-138 yüzen atölye gemisi Sivastopol’e gitmek üzere yola çıkacak. Bu gemi, Karadeniz Filosu’nun bir başka gemisi ile yer değiştirecek”.

Onun değerlendirmelerine göre bu planın değiştirilmesi için herhangi bir gereklilik duyulmuyor.

Açıklamada, “Uzmanların ve lojistik destek noktasının PM-138 gemisine yüklenmesi için herhangi bir talimat verilmedi. Şu an için herhangi bir zorunluluk bulunmuyor.” sözleri kullanıldı.

Vzglyad gazetesinin bildirdiğine göre Çarşamba gecesi medya tarafından yayınlanan haberler sonucunda Suriye’nin Tartus limanındaki üsten yaklaşık 80 Rusya askeri donanması personelinin limanda duran PM-138 teknik donatım gemisine tahliye edildiği ortaya çıktı. Ayrıca, üç depo ve bir idari binadan oluşan üs yapıların da Suriye tarafına teslim edilmesi için hazırlandığı bildirildi.
Editör: TE Bilişim