Karaya oturan tekne için denize yol yapılıyor

Rize’nin Gündoğdu Limanı’nda karaya oturan balıkçı teknesi tüm uğraşılara rağmen kurtarılamazken, Gündoğdu Beldesi tekneyi kurtarmak için denizi doldurarak yol yapıyor.
 
Geçtiğimiz gece hamsi avından dönerken ağ motoru bozulan Süleyman Topal’a ait Eskababa isimli balıkçı teknesi içerisinde yaklaşık 15 ton hamsi bulunan ağları serili bir şekilde limana yanaşırken karaya oturmuştu.

Teknenin 14 mürettebatı olaydan kısa bir süre sonra kurtarılırken; tekne, tüm uğraşlara rağmen bir türlü kurtarılamadı. Gün içerisinde kurtarma gemileri ve büyük balıkçı tekneleri ile çekilmek istenen tekne bir türlü yerinden hareket ettirilemedi.

Bunun üzerine Gündoğdu Belediyesi Rize Belediyesi’nin de desteği ile tekneyi vinç yardımı ile kurtarmak için denizi doldurarak yol açıyor. Gündoğdu Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz çalışmaları yerinde inceleyerek, “Tüm çalışmalara rağmen tekne kurtarılamadı. Bizde vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Son çare olarak denizi doldurup teknenin bulunduğu noktaya doğru yol açıyoruz. Bu işlem sırasında yaklaşık 100 kamyon taş kullanılacak. Açılacak yol ile vinç vasıtası ile tekneyi kurtarmayı hedefliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim