1938 ALMAN YAPIMI KÖPRÜLER I  ROMÖRKÖRÜ ARTIK BEYKOZ BHP ANADOLU DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ BAHÇESİNDE

Beykoz Denizciler Derneğinin 5. Geleneksel Brunch'ı 22 Mayıs 2010 C.tesi günü A.Hisarı Kıyı Emniyeti Tesislerinde gerçekleştirildi. Okul mezunlarının yoğun katılımı ve çok değerli hocalarından Çetin Özerk, Osman Taşdemir , Halil Ural ,Erol Poyraz; Aykın Düşme ve eşlerinin katılımıyla ,renklenen brunch da değerli hacalara günün anlam ve önemine ilişkin plaketler takdim edildi. Nostalji dolu dakikaların yaşandığı ve bol bol hasret giderilen bu anlamlı günde coşku büyüktü.

1938 yılında Almanya'da inşa edilen Haliç Unkapanı köprüsü yapımında kullanılmak üzere getirilen,daha sonrasında 2001 yılına kadar köprülerin açılıp kapanmasında kullanılan KÖPRÜLER I Römorkörü 2001 yılında Beykoz Denizciler Derneğinin  katkılarıyla okula kazandırıldı.

2005 yılında battıktan sonra 30 nisanda denizden çıkartılıp bakımı ve boyası  yapılarak Beykoz Barboros Hayrettin Paşa Anadolu Denizcilik  Meslek Lisesi  okul  bahçesine törenle yerleştirildi.

Törende okul müdürü Çağatay VARALAN ve Dernek Başkanı Abdullah SUGÜN'ün  günün anlam ve önemini belirten konuşmaları yer aldı.

Okul Müdürü ,Öğretmenler,dernek üyeleri,öğrenciler ve misafirlerin eşlik ettiği törende coşku büyüktü.

Okul Müdürü Çağatay Varalan; DenizHaber'e yaptığı açıklamada; "Bu römorkörün okul bahçesine yerleştirilmesi  hizmetlerinden  dolayı; Başta İBB Deniz Hizmetleri Müdürü ve personeline, Öğretmenlerimize, Okul Aile Birliğine, Zafer Vinç adına Zafer KÜÇÜKENGİN Bey'e ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza  sonsuz teşekkürler ediyoruz" dedi.

 

Editör: TE Bilişim