Girne Antik Limanda bulunan Neptün isimli tekne batmaktan son anda kurtarıldı. Girne Antik limanında bağlı bulunan 27 metrelik Neptün isimli tekne dün sabah saatlerinde batma tehlikesi atlattı. Gazimağusa Limanı’na kayıtlı, yıllardır Girne Antik Limanda bulunan tekne ilgisizlik ve bakımsızlık yüzünden dün sabah saatlerinde su alarak yan yatmaya başladı.Çevredeki yatçılar tarafından fark edilen tekne İtfaiye, Liman İdaresi ve çevredeki yatçıların müdahalesiyle kurtarıldı.

Girne Limanı'ndaki tarihi 'Neptün' teknesi batma tehlikesi geçirdi.

Olayın gece yarısı olması halinde teknenin batmaktan kurtarılamayacağı, limanın ağzının kapanarak uzun süre yatların giriş ve çıkışının engelleneceği belirtildi.

Girne İtfaiye Müdürlüğü’nün getirdiği motopomplarla suyu boşaltılan tekne, Liman İdaresi’ne bağlı kaptanların da çalışmalarıyla kısa sürede doğrultuldu. Çevrede teknesi olan yatçılar da teknenin batmasını engellemek için uğraş verdiler.

BAKIMSIZ TEKNELER TEHLİKE YARATIYOR

Tekne sahibinin iş adamı Şemsi Kazım olduğu öğrenildi. Teknenin özel olarak kullanıldığı, son üç aydır da, tekneyle ilgilenen kimse olmadığı, teknenin bakım istediği, bu sebepten omurga kısmındaki çürüklerden su aldığı çevredeki yatçılar tarafından iddia edildi.

Limandaki bazı tekne sahipleri, Liman İdaresi’nin bu şekildeki teknelerin kontrol edilmesini, yıllık bakımlarının yapılmadığı için tehlike yarattığı iddiasında bulundular.

ARTIK LİMANA SAHİP ÇIKILSIN

Limanda teknesi olan yatçılar ve balıkçılar, limanın sahipsizlikten kurtulamadığını, Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı’na devrinden sonra bile hiç bir şeyin değişmediğini, limanda hala keşmekeşliğin hüküm sürdüğünü söylediler. Deniz Turizmi İşletmecileri Birliği Başkanı Faik Gencer, limandaki sorunların devam ettiğini, basın yoluyla şikâyetlerini dile getirdiklerini ancak olumlu bir gelişme kaydedilemediği ifade etti.

Editör: TE Bilişim