Tarihi Müşir Fuat Paşa Yalısı'nda yangın  

Sarıyer İstinye'de bulunan tarihi Müşir Fuat Paşa Yalısı'nın çatı kısmında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1 buçuk saat süren çalışması sonucunda yangın söndürüldü. 

Sarıyer İstinye'de bulunan tarihi Müşir Fuat Paşa Yalısı'nın çatı kısmında saat 06.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevli şekilde yangın devam ederken, olay yerine İstinye, Sarıyer, Şişli, Beyoğlu, Mecidiyeköy, Seyrantepe, Beşiktaş, Sultangazi, Gazi ve Fatih'ten itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1 buçuk saat süren çalışma sonrası yangını kontrol altına aldı.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Kıyı Emniyeti’ne bağlı 3 adet söndüren gemisi de kıyıda hazır bekletildi. Sağlık ekipleri dumandan etkilenen 1 itfaiye erine olay yerindeki ambulansta müdahale etti. Yalı içerisinde mahsur kalan olmadığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciğili ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği'nin ortak kullandığı yalı tamamen söndürüldü. Polis ve itfaiye yangının kesin çıkış sebebini belirlemek için çalışma yapacak. Yangına itfaiye tarafından 28 araç ve 85 personelin müdahale ettiği öğrenildi.

İtfaiye daire başkanı olay yerine geldi

Alevlerin bastırılmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, "Saat 05.58’de itfaiye ekiplerine gelen ihbar üzerine, saat 06.02 sıralarında olay yerine intikal eden ekiplerimiz yangına müdahale etti. Yangın şuan kontrol altında. Soğutma çalışmaları yapılıyor. Alevler tatlı su kullanılarak söndürüldü. Çatı katında kısmi bir yanma vardı. Çökmeler meydana geldi. Binanın taşıyıcı kısımlarında herhangi bir hasar söz konusu değil. Bina tamamen boştu. Burası Dışişleri Bakanlığı ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği’nin ortak kullanmış olduğu bir yalı. Şuanda yangının çıkış sebebi araştırılıyor" dedi.

  "Elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor"

Alevlerin ilk olarak yalı içerisindeki elektrik panosunda görüldüğünü belirten Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Dönmez, “Nöbetçi polis arkadaşımız alarmın kendisini uyarması üzerine yangını fark etmiş ve itfaiyeye bilgi vermiş. Yangın tamamen söndürülmüş durumda.

Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve diğer yetkililere haber verdim. Az önce sayın bakanımızla da görüştüm. Binanı kullanıma yeniden geçmesi için belli bir temizlik ve bakım yapılması gerekiyor. Büyük yıkım şeklinde bir hasar yok. Söndürme çalışmaları sırasında sıkılan suyun verdiği zarar ve üst kattaki alçıların çökmesi sonucu oluşan bir hasar var. Yangının çıkış sebebi hakkında bir bilgi yok; ama ilk elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Çünkü ilk alev elektrik panosunda görülmüş" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim