Talaş Gemisi "Yıldızlar" Adını Aldı

28 Şubat 2011 tarihli haberimizle "Türk alıcıya satıldı" şeklinde haberini verdiğimiz Soul of Luck adlı ilk Türk bayraklı "talaş gemisi" nin armatörü belli oldu.

Haberimizde, 20 yaşındaki Talaş Gemisi "Soul of Luck" 11 Milyon USD bedelle ismi açıklanmayan Türk alıcıya satıldığını. 199 metre boyundaki geminin 46.826 DWT'luk olduğunu, geminin, 1991 yılında Japon Kurushima Tersanesinde inşa edilmiş. 6 ambarlı geminin Mitsubishi 10.001 BB makinesi bulunduğunu, geminin, 10,9 knots azami hız yapabildiğini, geminin 3 adet 14,5 tonluk kreyni bulunduğunu, olumsuz bir nokta olarak geminin Special Survey ve Dry Dock zamanı geldiğini, yine olumsuz bir husus gemiyi denetleyen uzmanlardan birisi geminin mevcut konveyor sisteminin ahşap talaşı için kullanılamaz olduğunu rapor ettiğini, geminin (satıcı)  armatörü olarak kayıtlarda Pire merkezli şirket olan SOUL OF LUCK SHIPPING LTD. görüldüğünü belirtmiştik.

Gemi ile ilgili elde ettiğimiz yeni bilgilere göre gemi Türk bayrağı çekerek YILDIZLAR adını aldı. Geminin armatörü ise Tuzla merkezli Pasifik Lojistik Grubu bünyesinde bulunan Yıldızlar Tarımsal Ürünler.

İlk Türk bayraklı talaş gemisi olan M/V YILDIZLAR AIS kayıtlarına göre Singapur'da bulunuyor. Önümüzdeki hafta içerisinde Türk bayraklı ilk talaş gemisi ile ilgili size daha fazla ayrıntılı bir haber hazırlayacağız.

Editör: TE Bilişim