Svitzer’den Sanmar’a 6 römorkör siparişi

Türkiye ve dünyanın lider römorkör üreticilerinden Sanmar, Svitzer ile 6 yeni römorkör inşaası için kontrat imzaladı.

Sanmar’ın, römorkaj ve denizde acil müdahele hizmetlerinde dünya devi Danimarkalı Svitzer firmasından aldığı 6 adet yeni inşa römorkör siparişinin imza töreni, 26 Ağustos Çarşamba günü Sanmar Shipyard Tuzla’da gerçekleştirildi. Düzenlenen imza törenine Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün, Sanmar Yönetim Kurulu Üyesi ve Projeler Direktörü Ali Gürün, Sanmar Yönetim Kurulu Üyesi ve İşletme Müdürü Cem Seven, Sanmar Pazarlama Direktörü Pınar Gürün Korkmaz ile Svitzer CEO’su Mr. Robert Uggla, Svitzer Teknik İşlerden Sorumlu Başkanı Kristian Brauner,  Svitzer Satın Alma Departmanı Başkanı Otilija Buch , Svitzer Yeni İnşa Müdürü Esben Grundtvig, Sanmar Teknik ekibi ve basın mensupları hazır bulundu. 
Sanmar, bu anlaşma çerçevesinde inşa edilecek römorkörlerden ilkini 2016 yılının 4. çeyreğinde teslim edecek. Römorkörler, dünyanın farklı bölgelerindeki terminal römorkör hizmetleri pazarında Svitzer’in mevcut ve gelecekte yapacağı anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlayacak. 

İnşa edilecek 70 tonluk çekme gücünde RAstar 2800-E sınıfı ASD tipi römorkörler, yedekleme yeteneğine sahip 8 kişilik mürettebatın konaklayabileceği terminal römorkörleri olarak hizmet verecek. Her bir römorkör; çift makaralı DMT çekme vinci, 2000 KW MTU 16V4000M63 makine, Schottel SRP 1515 pervane ve merkezi soğutma sistemiyle donatılacak. Sıcak iklimler için özel olarak üretilen bu römorkörler, su püskürtme sistemiyle FiFi1 notasyonuna sahip özelliğiyle de öne çıkıyor. 
Svitzer Teknik İşlerden Sorumlu Başkanı Kristian Brauner yeni anlaşmayla ilgili olarak: “Svitzer’in mevcut ve yeni anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmek için 6 adet ASD tipi römorkör siparişi verdik. Bu yeni römorkörler kârlı büyüme stratejimizin ana unsurlarını tamamlayacak” dedi. Brauner sözlerini “Bu anlaşma için Sanmar’ı seçmemizin ana nedenlerinin başında; olağanüstü emniyet performansı, yüksek inşa kalitesi ve rekabetçi fiyatları geliyor” diyerek tamamladı. 
Svitzer Ticaretten Sorumlu Başkanı Kasper Friis Nilaus anlaşmadan duyduğu memnuniyeti, “İddialı büyüme stratejimizi destekleyecek bu yeni siparişleri verdiğimiz için çok mutluyum. Bu çok yönlü ve kaliteli römorkörler, özellikle önümüzde birçok fırsatın bulunduğu büyümekte olan pazarlarda yeni anlaşmalar imzalama yarışında bize büyük avantaj sağlayacak. Bu gemileri müşterilerimize tanıtmak için sabırsızlanıyoruz” sözleriyle ifade etti.

Ali Gürün: “Yüksek kaliteye sahip römorkörleri rekabetçi fiyatla Avrupa’da inşa ediyoruz”

Sanmar Yönetim Kurulu Üyesi ve Projeler Direktörü Ali Gürün, Svitzer’den alınan siparişlerle ilgili olarak  “Yoğun bir çalışma, taahhüt ve tüm ekibin fedakarlık yapmasını gerektiren bu ihaleyi kazandığımız için mutlu ve gururluyuz. Sanmar’ın kalitesini Svitzer’in deneyimiyle birleştirecek bu projeye başlamak için gerçekten sabırsızlanıyoruz. Proje, yüksek kaliteye sahip römorkörlerin üst düzey sağlık ve emniyet standartlarıyla Avrupa’da rekabetçi bir fiyatla inşa edilip teslim edilmesine iyi bir örnek olacak,” değerlendirmesinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim