Port Said’de halk ile ordu kuvvetleri arasındaki çatışmalar bitmek bilmiyor. Sağlık birimlerinden yapılan açıklamaya göre olaylarda 36 kişi öldürüldü, 300 kişi de yaralandı. Yaralıların arasında kurşun yarası olanlar çoğunlukta bulunuyor.

Liman bölgesindeki bir grubun ordu kuvvetleriyle çatışmaya girdiği bildiriliyor. ITAR-TASS’ın haberine göre ayrıca Süveyş Kanalını geçmekte olan gemilere otomatik silahlarla ateş edildi. Bu bağlamda Hayfa’dan gelmekte olan bir Yunan gemisinin ateş altında kaldığı bildiriliyor. France Press’in atıfta bulunduğu Yunanistan Dışişleri Bakanlığına göre gemide bulunanlar olaydan yara almadan kurtuldu. Gelen haberler, sahil güvenlik gemisinin olay yerine gelerek saldırganlara ateş açtığı ve saldırganların ortadan kaybolduğu yönünde.

Yaşanan olayların ardından Mısır Deniz Kuvvetleri, Kanal boyunca birliklerini konuşlandırmaya başladı. Ordu, Akdeniz ile Kızıldeniz’i birleştiren bu önemli kanalın her iki yakasında mevzilendi. Ordudan yapılan açıklamada, gemilerin geçişine engel olanlara uyarı yapılmadan ateş edileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim