400 metrelik bir konteyner gemisinin karaya oturması nedeniyle tıkanan Mısır'daki Süveyş Kanalı'nda, gemiyi kurtarma ve kanalı deniz trafiğine tekrar açma çalışmaları devam ediyor.

400 metre uzunluğundaki Ever Given isimli devasa konteyner gemisi Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayan ve dünya ticaretinin en önemli geçiş noktalarından biri olan Mısır'daki Süveyş Kanalı'nda karaya oturarak kanal trafiğini çift yönlü olarak engellemişti.

Dünyanın en önemli su yollarından olan Süveyş Kanalı'nda meydana gelen gemi kazası sonrası duran deniz trafiğinin normale dönmesi için çalışmaların yürütüldüğü açıklandı.

Kaza nedeni kum fırtınası olarak gösterildi!

Süveyş Kanalı İdaresinden yapılan yazılı açıklamada kanalda karaya oturan dev konteyner gemisini kurtarma çalışmalarının sürdüğü, kanalın yeniden deniz trafiğine açılması için ez az 48 saat gerekeceği bildirildi. Açıklamada ayrıca geminin ülkede yaşanan kum fırtınası ve kötü hava koşulları neticesinde görüş mesafesinin düşmesi sonucu kıyıya çarparak karaya oturduğu ifade edildi.

Geminin dar kanalda enlemesine karaya oturması geçiş yolunun kapanması ile sonuçlanmış, böylece kanalda deniz trafiği tamamen durdu. 400 metre uzunluğunda, 59 metre genişliğinde ve 224 bin ton ağırlığındaki konteyner gemisinin Çin'den yola çıkarak Hollanda'ya seyrettiği öğrenilmişti.

Editör: TE Bilişim