Suudi şirket eski gemiler için Türkiye’ye geliyor

Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren Al Hokair şirketi, Türkiye’den otel, restaurant, hastane, oyun salonu gibi amaçlarla kullanmak için hizmet dışı kalmış eski gemiler almak istiyor.

Milli Savunma Bakanlığı’nın, Deniz Ticaret Odası’na gönderdiği bilgi notunda Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren Al Hokair şirketinin eski gemiler satın almak istediğini bildirdi.

Bilgi notunda Suudi şirketin otel, restaurant, hastane, oyun salonu gibi amaçlarla hizmet dışı kalmış ana gövdeleri sağlam eski gemiler aradığı ve satın almak istediği açıklandı.

Gemilerin seyrüsefer yapması gibi bir kullanımının düşünülmediği belirtilirken, satın alınacak gemilerin düşünülen amaçlar doğrultusunda iç dizaynının yapılmasına müteakip belirlenen yerlerde ve limanlarda sabit olarak kullanılacağı vurgulandı.

Al Hokair şirketinin Türkiye’de şehir hatları vapurları, deniz otobüsleri, cruise hizmetinde kullanılan gemiler başta olmak üzere diğer hizmet dışı kalmış gemilerle ilgilendiği belirtiliyor. Deniz Ticaret Odası’nın üyelerine sirküle ettiği bilgi notunda, teklifle ilgilenen firmaların, gemilerin resimleriyle bir sayfalık genel özelliklerini (uzunluk, yükseklik, kat/güverte sayısı, kamara sayısı, salonlar vb.), gemilerin nerede konuşlandığı (şehir/liman) belirterek Al Hokair şirketiyle iletişime geçmeleri istendi.

Bilgi notunda Abdulmuhsin Alhokair ve uzman ekibinin ziyaret programı çerçevesinde inceleme amaçlı Türkiye’ye gelecekleri ve uygun bulunan gemilerin sahipleriyle görüşerek satın alma işlemlerini gerçekleştirmeyi düşündükleri vurgulandı.

 

 

Editör: TE Bilişim