Sürmene Kaymakamlığı, 19 milyon Avro'luk yatırıma kilitlendi 
 
Trabzon Sürmene Kaymakamlığı, Avrupa Birliği (AB) İlçe Koordinasyonu Merkezi tarafından yapılan toplantıda, ilçe adına AB'ye sunulan 19 milyon Avro'luk 5 önemli proje basına tanıtıldı.   
 
Başkanlığını Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan'ın yaptığı toplantı yaklaşık 50 dakika sürdü. Sürmenenin yapısını değiştirecek projelerin önemini anlatan Özarslan, projeleri;

1. Sürmene Yeniçam Tersane Sahasına Üretim Destek Atölyesi Kurulması Projesi (4 milyon 130 bin Avro),

2. Çay İşletmeleri Paketleme ve Geri Dönüşüm Projesi (4 milyon Avro),

3. Sürmene Tıbbi El Aletleri Sanayii ve Alt Yapısının Geliştirilmesi Projesi (6 milyon 750 bin Avro),

4. Mekatronik Akıllı Sistemler ve Otomasyon Labaratuarı (MASOL) Projesi (2 milyon 89 bin Avro),

5. Gemi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (GEMTEK-AGEM) Projesi (6 milyon 150 bin Avro) olarak açıkladı.

Kaymakam Mustafa Özarslan, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (İPA)'nın Türkiye genelinde yapacağı yardımın yüzde 75'ini 15 ilin oluşturduğunu ve Trabzon'un da bu iller arasında bulunduğunu belirterek, "İlçemizin önde gelen araştırmacıları ve akademisyenleri tarafından üretilen projelerin 5'i Sürmene'ye ait. Projeler bölgenin yapısına uygun olarak üretildi. Kabul edilmesi halinde Sürmene'de sosyal ve ekonomik anlamda çok şey değişecek." dedi. Sürmene adına bu projelerin tarihi önem arz ettiğini belirten Kaymakam Özarslan, projelere emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıya; Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, Sürmene AB Projeleri Sorumlusu Süleyman Bedir, Sürmene AB İlçe Koordinatörü Mehmet Akpınar, Gemi Sanayicileri Koop. Başkanı Rıfkı Başaran, Sürmene Bıçak Sanayii (Sürbısa) Başkanı Bülent Körali, Çaysiad Başkan Yardımcısı Kenan Bilgin ve basın mensupları katıldı.

 

Editör: TE Bilişim