Suriyeli Kaptan GaziMağusa'da Tutuklandı

“Lili” isimli yük gemisi ile Mersin Limanı’ndan Gazimağusa Limanı’na kaçak olarak gelen biri Ürdün diğeri de Suriye uyruklu 2 kişi ile bu kişilerin kaçak olarak KKTC’ye gelmesine yardımcı olan Suriye uyruklu gemi kaptanı, polis tarafından tutuklandı.

Muhaceret işlemlerini yaptırmadan KKTC’ye giriş yapmak ve yardımcı olmaktan tutuklanan 3 kişi dün Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerine 3’er gün tutukluluk emri alındı.

Tutuklu zanlılar, Ürdün uyruklu Taha Ahmad Issa Jadella ve Suriye uyruklu Abdurrahman Abdo ile gemi kaptanı Ahmad Abou Baker dün sabah Gazimağusa’da 3 gün tutukluluk istemiyle Yargıç Pınar Beyoğlu’nun huzuruna çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu polis memuru Hasan Karagil, savcı yardımcısı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlarken, liman polisinin zanlı 1 ve 2’yi limanda bir konteynerin yanında otururken tespit ettiklerini söyledi.

Zanlıların pasaportlarının kontrol edildiğini ve muhaceret işlemi yapılmadığını tespit ettikten sonra her iki zanlıyı da tutukladıklarını belirten Karagil, zanlılardan ve gemi ikinci kaptanından yapılan sorgulama sonunda kaptan 3’ncü zanlıyı da yardımcı olmaktan gözaltına aldıklarını söyledi.

Tahkikat sorumlusu, 1. ve 2. zanlıların suçlarını kabul ettiklerini, kaptan 3. zanlının ise herhangi bir suçlama kabul etmediğini belirtti. Soruşturmanın yeni başladığını ifade eden tanık polis, mahkemeden 3 gün tutukluluk talep etti.

İltica istediler

Mahkemenin söz vermesi üzerine Ürdün ve Suriye uyruklu iki kaçak, özür diledi ve iltica talep etti.

Yargıç Beyoğlu, soruşturmanın yeni başladığına ve zanlıların ilk nazarda suçla bağlantılı olduklarını dikkate alarak, her 3 zanlı aleyhine 3’er gün tutukluluk emri verdi.

Editör: TE Bilişim