Suriyeli kaçaklardan İstanköy’de "Biz kaçtık" Selfiesi

 BODRUM’dan Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçen Suriyeli kaçaklar, karaya ayak basar basmaz sahilde dua edip, namaz kıldı.

Karaya yarım mil mesafede su almaya başlayan bottan denize düşenler ise yüzerek karaya çıkabildi. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu suriyeli 38 kaçak, dün gece Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’nden 8 metrelik lastik bot ile 5 mil mesafedeki Yunanistan’a ait İstanköy Adası’na geçmek için denize açıldı.

İstanköy’e yarım mil mesafede botun su almaya başlaması üzerine kaçaklar büyük panik yaşadı. Su alan bottaki kaçaklardan bazıları denize düşünce, yüzerek karaya çıkmak zorunda kaldı. Diğer kaçaklar ise saat 06.00 sıralarında adaya ulaşmayı başardı. Çok korktukları belirlenen kaçaklar, adaya ayak basar basmaz dua edip, namaz kıldı.

Yunan intenet sitesi ’www.kosnews.gr’ ve ’www.newssit.gr’ kaçakların adaya ayak bastığı anları fotoğraflarıyla okuyuculara duyuruldu. Haberde Türkiye kıyılarından İstanköy Adası’na bir hafta içerisinde 745 kaçağın geçerken yakalandığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim