Suriyeli 50 kaçak, botları batmak üzereyken kurtarıldı

BODRUM’dan Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası’na geçmeye çalıştıkları belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 50 Suriyeli kaçak, bindikleri 2’şer metrelik 2 ayrı lastik bot batmak üzereyken Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bugün saat 05.00 sıralarında Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı arayan bir yatın kaptanı, Karaada açıklarında batmak üzere olan iki lastik botta kaçaklar olduğunu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik botundaki görevliler, 12’si çocuk, 10’u kadın toplam 50 Suriyeli kaçağı kurtardı. Bir bölümü lastik bottan düştüğü için üzerleri ıslak olan toplam 50 kaçak, Sahil Güvenlik botuna alınıp, Bodrum Limanı’nda karaya çıkartıldı.

İki lastik bot da yedeklenerek Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirildi. Kaçaklardan 40 yaşındaki Yusufi Cehad, "Botları İzmir’den temin ettik. Minibüslerle Bodrum’a geldik. Aslında üç bot almıştık ama birisi patlak çıkınca mecburen iki bota 50 kişi binmek zorunda kaldık. Ancak bot, sahilden 2 mil açılmadan su almaya ve yükü taşımamaya başladı. Bazılarımız denize düştü. Botlar batacağı sırada sahil Güvenlik yetişti. Çaresiziz, yoksa kim ailesiyle ölüme gitmek ister ki?" dedi.

Editör: TE Bilişim