TSK’nın ev sahipliğinde, Doğu Akdeniz’de icra edilecek Mavi Balina Tatbikatı ile Ege’de yapılacak Nusret Tatbikatı’na, NATO ve ABD unsurlarının katılması dikkat çekiyor. Mavi Balina Tatbikatı’na, NATO, ABD, Pakistan ve Türkiye’ye ait sekiz suüstü gemisi, üç denizaltı, iki Sahil Güvenlik botu, deniz karakol uçakları ve helikopterler ile Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar katılacak.

İki büyük tatbikat da bugün başlayacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın planlı tatbikatlarından olan Mavi Balina-2012 Tatbikatı; NATO, ABD, Pakistan ve Türkiye’nin katılımı ile 5-13 Kasım tarihleri arasında Doğu Akdeniz’de icra edilecek. Tatbikatla, koordineli denizaltı savunma harbi eğitimleri icra etmek, dost ve müttefik deniz kuvvetleri unsurları arasındaki karşılıklı iş birliğini ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek amaçlanıyor. Mavi Balina Tatbikatı’na, NATO, ABD, Pakistan ve Türkiye’ye ait sekiz suüstü gemisi, üç denizaltı, iki Sahil Güvenlik botu, deniz karakol uçakları ve helikopterler ile Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar katılacak.

Nusret 2012 Davet Tatbikatı ise NATO, Amerika Birleşik Devletleri ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri unsurları ile Türkiye’den Deniz, Hava ve Sahil Güvenlik komutanlıklarından unsurların katılımıyla, 5-15 Kasım tarihleri arasında Ege Denizi’nde icra edilecek.
Editör: TE Bilişim