Kulüp, kazanılan toplam 14 şampiyonluğun yanı sıra7 yıl süren ‘namağlup” unvanı ile de kırılması güç bir rekora imza attı. Şimdi yeni hedef, Avrupa’da kupa kaldırmak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son 7 yılda 14 Türkiye şampiyonluğu ve 13 Federasyon Kupası kazanan Sualtı Ragbisi bayan ve erkek takımları, artık bu başarılarını ülke sınırları dışına taşımaya kararlı. Yeni kurulan Erkek Milli Takımı’na 8 sporcu gönderen kulüp, kurulma aşamasındaki Bayan Milli Takımı’nın da tamamına yakınını oluşturacak gibi görünüyor.

2005 yılından bu yana bayan ve erkek takımlarıyla 100’ün üzerinde maç yapan, toplamda 27 kupa kazanan kulüp, sahip olduğu yenilgisizlik serisiyle de kırılması güç bir rekorun sahibi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Sualtı Ragbisi Takımı, bu süreçte sadece bir gol yerken, yenilgi yüzü görmedi. Erkek takımı ise tıpkı bayan takımı gibi sadece bir gol yiyerek 7 yıl hiç yenilmedi. Ekip 7 yıl sonunda ilk yenilgiyi, geçtiğimiz ay katıldığı Federasyon Kupası finalinde tattı.

Kasım’da Berlin hedefi

Sualtı ragbisinin Türkiye’de çok uzun geçmişi bulunmadığını dile getiren antrenör oyuncu Didem Özdem, “Özellikle İskaninav ülkeleri bu sporda çok başarılı. Orada sualtı ragbisi yaygın olarak yapılıyor ve üst düzey oyunculara sahipler. Biz de artık uluslararası alanda boy göstererek, su altı ragbisinin ülkemizde daha da gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Ağustos ayında oynanacak lig maçlarını kazanarak Türkiye Şampiyonu unvanını sürdürmek istediklerini belirten Didem Özdem, Kasım ayında Berlin’de düzenlenecek Şampiyon Kulüpler Kupası’na da iddialı bir şekilde katılacaklarını söyledi.

Zor ve yorucu bir oyun

Sualtı ragbisi derinliği 3,5-5 m arası bir havuzda, içerisinde tuzlu su bulunan bir topla oynanan 3 boyutlu bir spor. Bir takım 6 aktif, 6 değişim ve 3 rezerv oyuncu olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Her iki takımın kendi alanının uç kısmında ve havuzun dibinde bir adet sepet bulunuyor. Oyunun amacı, içerisinde tuzlu su bulunan, dolayısıyla suda batan ve pas vermeye (1-2 metre) olanak sağlayan topun rakip kaleye atılıp gol yapılmasına dayanıyor. Sualtı ragbisi, fiziksel güce dayanan, hızlı ve yorucu bir oyun. 

Editör: TE Bilişim