Sualtına inmek için engelleri aştılar

Avrupa Birliği’nin projesi olan “Özgür Gökyüzü, Engelsiz Yeryüzü” için Turkuazzo Akvaryum’unda dalış yapan omurilik felçliler köpekbalıklarıyla yüzmenin keyfini yaşadı.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Beykoz Şubesi’nden gelen 7 engelli genç, İstanbul Sualtı Dünyası Turkuazzo Akvaryum’unun eğitmenleri eşliğinde dalış ekipmanlarını giydi. Tekerlekli sandalyeler ile geldikleri akvaryumda kum kaplan köpekbalıklarının yanı sıra vatoz ve orfozlarla yüzen engelliler yaklaşık yarım saat sualtında kaldı. Çocuk felci sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kalan 32 yaşındaki Abdullah Özdemir, “Köpekbalığı yanımdan geçerken büyük heyecan duydum. Hiç çıkmak istemedim” dedi.

Kerim Kekiç ise, eğitmenlerin elinden tutarak sualtında geçirdiği dakikaların büyük keyif verdiğini söyledi.  Turkuazzo Akvaryum’un sorumlu dalış eğitmeni Serhat Sadıkoğlu, engellilere günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları sualtında unutturmanın önemine değindi. Serhat Sadıkoğlu, “ İçlerinde derinlere inme tutkusu bulunan kardeşlerimize hiçbir şey engel olamaz. Onlara özgürlük duygusunu yaşattırabildiysek çok mutlu oluruz. Akvaryumumuz sosyal projelere büyük destek olarak deniz kültürünün yaygınlaşmasını amaçlamaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim