"Engellileri Anlıyoruz" Sualtı Fotoğraf Sergisi 28 Mayıs 2012 Pazartesi günü Guiness Rekortmeni Şahika Ercümen’in engelli vatandaşlarımızla yaptığı muhteşem dalış gösterisi ile Turkuazoo Akvaryum’da ziyarete açıldı.

Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) bünyesindeki IDDA (Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği - International Divers Disabled Assocation) engelli dalış eğitmenleri tarafından yürütülen "Engelsiz Dalış Projesi" kapsamındaki Gölcük Belediye Başkanlığı, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Değirmendere Sualtı Topluluğu Spor Klubü Derneği (DESSAT) ve Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği'nin katkılarıyla ortak olarak düzenlenen ve 10 Mayıs 2012 tarihinde sonuçlanan "Engellileri Anlıyoruz Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda dereceye giren fotoğraflar, Turkuazoo Akvaryum’da köpekbalıkları ve 10.000’in üzerinde deniz canlısı arasında sergilenmeye başladı.
 
Bu anlamlı serginin Turkuazoo Akvaryum’daki açılışı 4 dalda milli takımda yer alan dünyanın tek sporcusu ve Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika ERCÜMEN, ülkemizin tanınmış sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin CEYLAN ve DESSAT Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kulakaç’ın katılımıyla 28 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 14:00’te Bayrampaşa’daki Turkuazoo Akvaryum’da yapıldı. Açılışta Guiness rekortmeni Türkiye’nin denizkızı Şahika Ercümen’in engelli vatandaşlarımızla birlikte yaptığı dalış büyük ilgi gördü.
 
"Engelsiz Dalış Projesi" 2011 yılında bir avuç gönüllü ile ilhamını Türkiye’nin ilk, IDDA Advanced Open Water Diver sertifikasına sahip dalıcısı olan Ufuk KOÇAK’tan almıştır. "Yeryüzü sevginin yüzü olana kadar zihinlerdeki engelleri kaldırmak" hedefindeki "Engelsiz Dalış Projesi" Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile DESSAT tarafından hiçbir ücret alınmadan yürütülmektedir. Proje kapsamında Kocaeli Bölgesinde 10 adet engelli vatandaşımıza eğitim verilmiş ve hali hazırda gelişim dalışları devam etmektedir. Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan "Engellileri Anlıyoruz Ulusal Fotoğraf Yarışması"na Yarışmaya ülke çapında 350’den fazla eser katılmış ve bu eserlerden 40 adedi 17 Ağustos 1999 depreminde sualtında kalan Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda suyun altında ve aynı zamanda su üstünde sergilenmiştir.

Editör: TE Bilişim