Kaymakam Su, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açılan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)hizmet binasında incelemelerde bulundu.

İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu, Kaymakam Ali İhsan Su'ya odanın yeni birimlerini ve salonlarını gezdirdi. İTSO yönetim kurulu üyeleri ile meclis salonunda bir araya gelen Kaymakam Ali İhsan Su, şehrin ekonomik yapısı ve genel durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Su, İskenderun'un sanayi ve turizm yönünden geliştiğini belirterek, önümüzdeki aylarda limanın işlerlik kazanması ile şehrin ekonomik yönden daha da canlanacağını söyledi.

İTSO'nun şehrin ekonomik yönden gelişmesine önemli katkı sağladığını vurgulayan Kaymakam Su, 'İskenderun Limanı konumu itibarı ile demir yolu, otoban yolu ve hava yolu açısından çok önemli. Ortadoğu'ya açılan en önemli limanlardan biri olan İskenderun Limanı'nın canlanması ile sanayi esnafından, şehir esnafına kadar ekonomik hareketlilik artacak, işsizlik de büyük ölçüde azalacaktır. Körfez Savaşı'ndan önce limanın çalıştığı yıllarda işsizliğin çok az olduğunu da biliyoruz.' diye konuştu.

İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu ise, İskenderun'a modern bir hizmet binası kazandırdıklarını belirterek, 'Özellikle istihdama yönelik AB projeleri kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Arapça'nın yanı sıra çeşitli branşlarda açtığımız kurslarla vatandaşlarımıza iş ve istihdam konularında yardımcı oluyoruz. Hizmet binamızdaki konferans salonlarımızdan sivil toplum kuruluşlarımız da istifade etmektedir. Tek amacımız İskenderun ekonomisine katkı sağlamaktır. Özellikle nakliye sektörü limanın özelleşmesi ile hareketlenecektir. Limanın Ortadoğu'ya açılan kapı olması, deniz, demir ve havayollarının limana yakınlığı bu bölgeyi ticari yönden daha cazip hale getirmektedir.' dedi.

 

Editör: TE Bilişim