İstanbul'dan Artvin'e Destek

İstanbul’da faaliyetlerine devam eden STK’ları “Artvin’in talanına geçit vermeyeceğiz” diyerek Cengiz Holding’in kapısına dayandılar.

Cerattepe'ye maden şirketinin olası müdahalesine karşı Yeşil Artvin Derneği'nin çağrısıyla İstanbul’daki Sivil Toplum Kuruluşları biraraya gelerek Artvin’daki yapılması planalanan ve çalışmalarına başlayan maden şirketine karşı, Üsküdür-Altunizade’deki Cengiz Holding binası önünde “Madene karşı” bir basın açıklaması yapıldı. Kafkasör Cerattepe’de yapılmak istenen madenciliğe karşı gerçekleştirilen eylemlerden biri de İstanbul’da bin maden karşıtı çevrecinın katılımı ile gerçekleşti.

Capitol Alışveriş Merkezi önünde toplanan çevreciler, Cengiz Holding binasına doğru yürüyüşe geçiti. Yürüyüşte maden şirketi aleyhine yazılan dovizler ve pankartlar dikkat çekti. İstanbul’daki ST’ların ortak girişimi ile yapılan eylemde “Mehmet Cengiz, tarihimizi İyi Oku, Artvinimizi Terk Et”, “Ölüler Altın Takmaz”, “Doğanın talanına hayır” “Ali-Cengiz Oyunları Bize Gelmez”, “Geleceğim İçin Buradayım”, “Artvin’a Degma, Ceynem Oldaa Get”, "Artvin uyuma ormanına sahip çık”, Cengiz'in zulmü varsa Artvin'in inadı var',  gibi dovizler dikkat çekti.

Cengiz Holding önünde yapılan açıklamada ise: “Maden ile bir il yok olacak. Artvin’in çilesi 20 yıldır sürüyordu. Yer altındaki bir avuç maden için ihale edildi tekrar ve ihaleyi Mehmet Cengiz aldı. Ama halkın direncine çok sert çarptılar. Aklı başında olan herkes gerçeği görüyor ve diyor ki bu bir yaşam mücadelesidir. Bu yüzden de Cerattepe de Artvin halkı da dimdik ayakta. Bu onurlu mücedelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ta ki Cengiz Holding, Artvin’den çıkana kadar. Sabrımızın ve gücümüzün sınandığı, zulmün arttığı, demokratik direnme hakkımızın provokasyonlarla gölgelenmeye çalışıldığı günler yaşıyoruz. Türkiye kamuoyu gözlerini Artvin'e, bu halkın kutlu mücadelesine çevirmiş durumda.

Yeşil Artvin Derneği, İSTAD, ARDEF, İSARF, HADİG, Artvinliler Hizmet Vakfı, Derelerin Kardeşliği Platformu, Artvin ESOB gibi Sivil Toplum Kuruluşları katıldı. Yaklaşık 2 saat süren eylemde, basın açıklamasının ardından Tulum eşliğinde tepki horonu yapıldı.

Hayati Akbaş -İSTANBUL-Artvin

 

Editör: TE Bilişim