Statü Denizcilik: "Gemimiz Haklı Yere Tutuldu"

Statü Denizcilik, yeni işletmeye aldıkları gemileri "Philipos" un Amsterdam limanında tutulmasında haklı gerekçeler bulunduğunu açıkladı.

Statü Denizcilik bu açıklamayı Okurlarımızdan Deniz Erenler'in "Denizlerimizden koster manzaraları" başlıklı kendi yazısına bıraktığı bir yorum üzerine yaptı. Deniz Erenler, yorumunda "iyi klasli, iyi bayrakli, eh isletmede ulkenin prima isletmelerindendir, diyerek, isletmesine yeni aldigi bu EN BUYUK GEMISINI alip Avrupaya gonderiyor. Vede gemi gectigimiz haftasonu Hollanda”nin Amsterdam limaninda bir bahane bulunup bu sabaha kadar tutuldu (detained). Yani aldin guzel bir gemiyi, buyuk bir hevesle donatip gonderdin Avrupaya, vede daha dakka bir gol bir . . . hemen Hosgeldin yaptilar" diyerek geminin tutulmasında armatörünün Türk olmasının payı olduğunu ve Avrupalı'ların Türk kosterlerini Akdeniz'den silme çalışmalarının planlı bir tutum olduğunu ileri sürmüştü.

Statü, açıklamasında gemilerinin tutulmasında haklı gerekçeler olduğunu kabul ederken, gerek klas kuruluşu gerekse bayrak devletinin her türlü desteği verdiğini belirtiyor. Kaptan Can Önen ve Kaptan Nihat Angın imzasıyla gönerilen açıklama şöyle:

"Sayın Denız Erenler

- m/v "Philipos" Amsterdam"da neden tutuldu ! Başlıklı yorumunuz da şirtektimiz hakkında ki güzel düşüncelerden ötürü çok teşekkür ederim. Ançak, keşke sipesifik olarak M/V Philpos'un tutulması ile ilgili tarafımızdan bilgi edinmiş olsa idiniz. konu geminin haklı gerekçelerden ötürü tutulmuş olduğunu ,dolayısı ile kamuoyunun yanlış bilglendirilmesine mahal verilmemiş olunur du. Ayrıca gerek bayrak devleti gerek klass kuruluşu elinden gelen hertürlü desteği vermişlerdir.

Bilgilerinize sunulur
Saygılarımızla
Statu-istanbul
Cpt.Can Önen
Cpt.Nihat Angın "

Editör: TE Bilişim