Belki bize tahsisini şimdi Maliye Bakanlığı da düşünebilir, umuyorum" demesinin ardından Maliye Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık yatın sözleşmesinin feshi için talimat verdi.

Günay, İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Atatürk'ün de yaşamının son döneminde bir süre kullandığı Savarona'ya yapılan fuhuş baskınıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Günay, Bakanlık olarak kendilerinin bu yatla bir ilgilerinin olmadığını söyledi.

Günay, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı satışa çıkardığında, rahmetli Özal'ın müdahalesiyle bir iş adamı almış, işletme hakkı kendisinde. Bizim belge açısından zaten ciddi ihtilaflarımız vardı. Bizimle ilgisi yok, Maliye Bakanlığı tarafından ihale edilmiş. Bizim el koyma hakkımız olsa bugün hemen el koyarım. Belki bize tahsisini şimdi Maliye Bakanlığı da düşünebilir, umuyorum.

Biz bundan önce Türkiye'deki önemli bazı kurumların bu gemiyi alması ve bir kültür turizmi amaçlı müzeye dönüştürmesi konusunda tekliflerimizi yapmıştık. Bizim önerilerimiz vardı, ama umarım, şimdi sevimsiz olaydan sonra bizim önerilerimizi biraz daha ciddiye alma ihtiyacı hisseder."

Bir basın mensubunun MHP Grup Baykanvekili Oktay Vural'ın, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ani Harabeleri'ne giderek cuma namazı kılacağını söylediğini hatırlatması üzerine Günay, "Allah kabul etsin" demekle yetindi.

Bu 2. fuhuş baskını!

Bu arada Organize Suçlarla Mücadeleden Sorumlu Antalya Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'ın koordinasyonunda yürütülen Savarona yatının da kullanıldığı fuhuş ve insan ticareti operasyonuna yönelik detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Savcı Doğan, "Milli değerlerimizin korunması için savcılık olarak hukuk çerçevesinde gereken herşeyi yapacağız" dedi. Operasyonla ilgili süreçte ortaya çıkartılan fiziki takiplerde elde edilen tüm belge ve bilgilerin ilgili kurumlarla paylaşıldığını kaydeden Savcı Doğan, operasyona yönelik şunları söyledi:

"Uluslararası Rus fuhuş yapılanmasına yönelik 7 aydır süren çalışmalarımızın sonunda işadamlarına Rus ve Ukraynalı kadınların sunulması teknik takiple belirlendi. Operasyondan önce 15 kadının Belek'teki otellerde pazarlandığı bu soruşturma çerçevesinde delillendirildi. Atatürk'ün yatı Savarona'nın 1'i Bodrum'da olmak üzere 2 defa fuhuş için kullanıldığı tespit edildi."

Editör: TE Bilişim