Armatörler Somalili korsandan Türk botuyla korunacak

Antalya Serbest Bölgesi'ndeki Ares Tersanesi, deniz korsanlarına karşı gemileri koruyacak hücumbotlar üretti. Özellikle Somalililer başta olmak üzere, korsanların okyanuslarda ciddi tehlike yaratmaya başlaması üzerine, armatörlere koruma hizmeti verecek olan bir İngiliz firması, Antalya Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ares Tersanesi ile anlaştı.Tersane, anlaşma kapsamında iki hızlı hücum bot üretti. Saatte 50 deniz mili hız yapabilen tekneler, önümüzdeki hafta İngiliz şirkete teslim edilecek.

Ön kısmına 1 ağır, arka kısmına da 2 hafif makineli tüfek yerleştirilecek hücum botlar, Kızıldeniz çıkışından itibaren tehlikeli bölgelerde korsanlara karşı gemilere eskortluk edecek. İngiliz firma, talep eden armatörlere bu hizmeti verecek.

Gürcü donanmasına da üretti

İçinde 1 sorgu odası bulunan botların 2 personel ve 11 silahlı güvenlik elemanı taşıyabilme kapasitesi olduğunu belirten Ares Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, aynı botlardan Gürcistan Deniz Kuvvetleri için de 6 tane ürettiklerini söyledi. Trabzonlu işadamı Kalafatoğlu, bu teknelerden 2 de Emniyet Genel Müdürlüğü için ürettiklerini ve insan ticareti ile kaçakçılığa karşı teşkilatın bu botları kullandığını söyledi. 650 beygirlik volvo motora sahip teknenin kurşun geçirmez camları olduğunu belirten Kalafatoğlu, Bangladeş Deniz Kuvvetleri'nin açtığı 16 botluk ihaleye de girdiklerini, olumlu sonuç beklediklerini vurguladı. (dha)

Editör: TE Bilişim