SOLAS’da değişiklik – ‘Acil Durum Yedekleme Prosedürleri’

ICS Tarafından DTO'ya yollanan "SOLAS’da değişiklik – ‘Acil Durum Yedekleme Prosedürleri’ başlıklı" yazıda ICS Üyelerinin 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürürlülüğe girecek olan ‘Acil Durum Yedekleme Prosedürü’ örneği için Japonya Gemi Teknolojileri Araştırma Birliği (The Japan Ship Technology Research Association-JSTRA) internet sitesine yönlendirilmeleri istenmektedir.

Bilindiği üzere, IMO MSC 84 toplantısında SOLAS Bölüm II-2 Kural 3-4  ‘Acil Durum Yedekleme Prosedürleri’ bölümünde değişiklikler yapılması kabul edilmiş ve ‘Armatörler/Operatörler için Acil Durum Yedekleme Prosedürlerini Hazırlama hususundaki Kılavuz’ kabul edilmiştir (MSC.1/Circ.1255).

Yeni Tüzük, tüm yolcu ve yük gemileri için, gemiye özgü göre acil durum yedekleme prosedürü sağlanmasını gerektirmektedir. Söz konusu prosedürde,  acil durumlarda yedekleme prosedürlerini gösteren burun ve kıç güvertelerin çizimleri, ayrıca kullanılabilecek cihazların bir envanteri de bulunmaktadır.

JSTRA Panamax dökme yük gemisi için örnek bir acil durum yedekleme prosedürleri geliştiren bir proje yapmıştır. Anılan projenin amacı, armatör ve gemi yapımcılarını ‘Acil Durum Yedekleme Kitapçığına’ katkıda bulunmaları için teşvik etmektir. Armatörler, gemi yapımcıları, römorkör şirketleri, bir Klas Kuruluşu ve Japonya Hükümeti söz konusu projede yer almıştır.
JSTRA, ICS’in (Uluslararası Deniz Ticaret Odası)  söz konusu projeye web sitesinde dikkati çekmesini talep etmiştir. Keza, üyelere bu yeni kuralın duyurulmasını istemiştir.

Konula ilgili ayrıntılı bilgilere http://www.jstra.jp/english/emergencytowingprocedures adresli web sitesinden ulaşılabilinecektir.

Editör: TE Bilişim