Soğuk ve Yağışlı Hava Yurdu Sardı

İstanbul:
Meteoroloji İstanbul ve çevresi için uyarıda bulundu. Devam eden yağışların zaman zaman karla karışık yağmura dönmesi, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Çanakkale:
Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle, Çanakkale-İzmir E-87 karayolunda TIR'lar kayarak yolu kapattı. Yolun 25 kilometrelik bölümünde uzun araç kuyrukları oluştu.

Karayolu uzun çalışmalar sonucu trafiğe açıldı.

Bu arada Kuzey Ege'de etkili olan fırtınanın etkisini azaltmasıyla Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada araba vapuru seferleri normale döndü.

Saatteki hızı 80-100 kilometreye ulaşan fırtınanın etkisini azaltmasının ardından dün geçici olarak durdurulan Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferleri yeniden başladı. Yetkililer, tüm hatlardaki seferlerin sürdürüldüğünü kaydetti.

Trakya:

Lapseki-Biga arasındaki karayolunun 45 kilometrelik bölümde de ulaşım sağlanamıyor.

Kırklareli-Babaeski yolu bir süre ulaşıma kapandı. Uzunköprü-Keşan, Keşan-İpsala ve İpsala-Tekirdağ arasında karayolu ulaşımı güçlükle sağlanıyor.

Bolu:

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Bolu Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve sis aralıklarla devam ediyor. Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 7 santimetreye ulaşırken sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düşüyor.

Kar yağışı ve sisin ulaşımı olumsuz etkilemesi üzerine, Karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öte yandan, trafik ekipleri de sürücüleri kar yağışı, sis ve buzlanmaya karşı uyarıyor.

Doğu Anadolu:

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en soğuk gece eksi 13 dereceyle Ardahan'da yaşandı. Bölgede yüksek basınç sistemi etkili oluyor. Yarından itibaren çarşamba gününe kadar ise aralıklarla kar yağışı bekleniyor.

Bölgede parçalı bulutlu havanın hakim olduğunu ifade eden yetkililer, dün gece ölçülen sıcaklıkların Erzincan'da 6, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 13, Kars'ta 9, Erzurum ve Ağrı'da 5, Iğdır'da 2 derece olduğunu bildirdi.

Hava sıcaklıklarının 2-3 derece arttığını belirten yetkililer, gün içindeki sıcaklıkların ise Erzincan ve Iğdır'da 10, Erzurum'da 4, Kars'ta 3, Ardahan ve Ağrı'da 2 derece olmasının beklendiğini kaydetti.

Yetkililer, hava sıcaklıklarının artması ve orta kuvvette etkili olacak rüzgar nedeniyle çığ ve karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Aydın
Aydın'ın Söke ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Söke-Bağarası kara yolu trafiğe kapatıldı.

Söke'de devam eden yağış nedeniyle Menderes Nehri'nde su seviyesi yaklaşık 6,5 metreye ulaştı. Nehrin suyu, Söke-Bağarası kara yoluna taştı. Bunun üzerine kara yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Aksoy ve köy muhtarları bölgede incelemelerde bulundu.

Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, Çine Barajı'nın bitmesiyle bu sıkıntının yaşanmayacağını belirterek, barajın kısa süre içinde tamamlanmasını umduklarını söyledi.

Bölgede yağışların bir süre daha devam edeceği şeklinde Meteoroloji Müdürlüğünden açıklamalar geldiğini hatırlatan Kaymakam Demirhan, "Üzücü bir olayın yaşanmaması için Söke-Bağarası kara yolu kapatıldı. Vatandaşlarımızdan bir süre bu yolu kullanmamalarını istiyoruz. Bağarası istikametinden Söke'ye gelecek olan vatandaşlarımız alternatif yolları kullanabilirler" dedi.

Jandarmanın yolun trafiğe kapandığı bölümde gerekli tedbirleri aldığını ifade eden Demirhan, yolun trafiğe açılmasına karar verildiğinde, gerekli duyuruları yapacaklarını söyledi. Demirhan, özellikle ova kenarında konutları olan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Konya'da eğitime kar engeli

Kar yağışı nedeniyle Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı yerleşim birimlerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, Konya ve çevresinde bugün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, yer yer etkisini sürdürüyor. Yüksek kesimlerde bulunan yerleşim birimlerindeki yağış yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü Hüyük ilçesine bağlı köy yollarında ulaşımın güçlükle sağlanması ve merkezde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşması nedeniyle ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildi.

Editör: TE Bilişim