Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 8 ila 10 derece artacak. Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın iç ve batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.

-KAR ERİMELERİ UYARISI-

Yurdun doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekecek.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın, güneybatı bölgeler başta olmak üzere, yer yer toz taşınımı ile birlikte, çamur şeklinde yağışa neden olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara, karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları öneriliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. (20)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. (29)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. (21)

ADANA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. (20)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. (29)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde kısa süreli sağanak yağışlı (18)

VAN: Az bulutlu (16)

DİYARBAKIR: Az bulutlu (26)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/s) şeklinde esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olacak. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/s) şeklinde esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/s) şeklinde esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (70-90 km/s) şeklinde esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum, gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Bayburt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın Orta Karadeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elazığ, gece saatlerinde Malatya, Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Editör: TE Bilişim