SOCAR Petkim`de Yüzde 3,4`lük Payını Satıyor

SOCAR Petkim sermayesinin %3.4’üne tekabül eden toplam 34 milyon Petkim hissesini 1TL nominal değerli pay için 4 TL fiyatla BCM Global Fund’a satacağını açıkladı.

Petkim ortaklarından Socar’ın sahip olduğu hisselerin yüzde 3,4’ü TSP’de satılacağı duyuruldu. Ünü Menkul Değerler aracılığıyla gerçekleşecek satış işlemi, Socar’ın sahip olduğu 34 milyon adet Petkim hissesi 4 TL pay başına fiyatla BCM Global Fund Ltd.’e satılacağı bildirildi. Satış işleminin 05.02.2015 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan (KAP) açıklama şöyle verildi;

"Petkim Petrokimya Holding A.Ş. ’PETKİM’ ortaklarından ’Socar Turkey Enerji A.Ş.’nın sahip olduğu şirket sermayesinin yüzde 3,4’üne tekabül eden toplam 34 milyon TL nominal değerli paylar, 1 TL nominal değerli pay için 4,00 TL fiyatla yurt dışında mukim alıcı ’BCM Global Fund Ltd.’e kurumumuz aracılığıyla (alıcı ve satıcı üye) TSP’de satılacaktır. TSP’de satılacak paylar ’Borsada İşlem Gören’ niteliktedir.

Söz konusu işlemde beher pay bedeli başvuru tarihi itibarıyle bir önceki haftanın son iş gününden geriye doğru 10 işgünü boyunca oluşmuş ağırlıklı ortalama fiyatların ortalamasının alınması suretiyle belirlenen 3,95 TL baz alınmak suretiyle Toptan Satışlar Pazarı (TSP) Kuruluş ve İşleyiş Esasları Genelgesi hükümleri çerçevesinde + %20 marj içerisinde TL 4,00 olarak satıcı ve alıcı tarafından ortaklaşa mutabık kalınarak belirlenmiştir. TSP’de satış işleminin 05.02.2015 tarihinde ve işlemin takasının da Takasbank - İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. ve Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. nezdinde gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Satışa konu paylar üzerinde devir veya satışı engelleyici rehin, haciz, teminat v.b. herhangi bir kayıt bulunmamaktadır".

Editör: TE Bilişim