Dünya Gemi İnşa sektörünün en önemli fuarı olarak kabul edilen SMM Hamburg’un uluslar arası nitelik taşıyan ihtisas fuarının İstanbul ayağının ikincisi 26-28 Ocak 2011 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Vadisinde gerçekleşecek. Dünyanın bu lider gemi inşa fuarının ev sahipliğini Hamburg Messe ve Türkiye ortağı ve fuarın organizatörü GOCA Fuar Kongre ve Sergi Hizmetleri (GOCA Exhibitions) yapacak.

Yeni yılın ilk deniz endüstrisi ve gemi inşa rotası olacak SMM İstanbul 2011’e 25 ülkeden yaklaşık 150 şirket katılımcı olarak yerini ayırttı. Tüm dünyadan yaklaşık 4000’e yakın uzman da fuarı ziyaret etmek için başvuruda bulundu. T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, GİSBİR, GESİAD ve İstanbul Sanayi Odası (İSO), SMM İstanbul 2011’e tam destek veriyor.

Offshore ve özel ve çok amaçlı deniz araçları ve gemi, vapur  yapımında uzmanlaşmış Türk tersanelerinin ve yan sanayi firmalarının katıldığı fuara, Japonya Deniz Endüstri Ekipmanları Birliği (JSMEA) ve Alman Açık Deniz Sanayicileri Birliği (VSM) geniş katılımla yer alıyor. Fuarın ilk iki günü sektörle ilgili yukarıdaki tüm soruların tartışılacağı ve cevaplarının arandığı 4 oturumlu bir konferans da gerçekleştirilecek.  

26 Ocak 2011, Çarşamba günü saat 10:00’da, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, Savunma Sanayi Müsteşarlığından Deniz Araçları Daire Başkanı Serdar Demirel ve Deniz Ticaret Odası Meclis Komite Üyesi Ferit Biren  tarafından yapılacak resmi açılış töreni yapılacak. Açılışa ve açılış sonrasında Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri  heyeti ile konferans gerçekleştirilecek.  

DenizHaber, KaptanHaber ve SeaNews Turkey medya sponsoru

Türk denizciliğinin ilk sıradaki haber siteleri DenizHaber ve Kaptanhaber, ayrıca yine uluslararası alande denizcilik haberlerinde büyük atılım yapan SeaNews Turkey bu önemli etkinliğin medya sponsoru oldu.

Konferans Programı – SMM Istanbul 2011

26 Ocak 2011 Çarşamba
10 :00  – 11:00
SMM İstanbul 2011 Resmi Açılış Töreni
Hoşgeldin Konuşması
Açılış Konuşması
Başaran Bayrak, İİB – Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı
Ferit Biren, Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi ve YEDİDENİZ firması Başkanı, SMM İstanbul Danışma Komitesi Üyesi
 Serdar Demirel, SSM – Denis Araçları Daire Başkanı, SMM Istanbul Danışma Komitesi Üyesi
 Uğur Yiğit, Deniz Kuvvetleri Komutanı
11:00 – 12:00  
VIP-Protokol Turu – fuar alanı
Türk Deniz Kuvvetleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Makina Sanayi Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, İİB- Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği , GESAD , Gemisander, ODEK derneği yetkilileri ve yöneticileri

12:00  – 14:00  
1.  Oturum 
Başlık: Gelecek nerede ? – Ticari ve askeri gemi yapımı; Askeri gemi inşa sektörünün, tecrübe ve ürünlerini özel sektörle paylaşması, fırsatların tartışılması
Konuşmacılar:
Serdar Demirel, Deniz Araçları Daire Başkanı, T.C. Savunma Sanayi Müsteşarlığı
Taner Akkaya - Dearsan Tersanesi, Askeri Projeler Koordinatörü
14:00 – 15.00  
Coffe Break

15:00-17:00
2. Oturum
Başlık: Türk Gemi İnşa Sanayi ve Gelecek
Oturum Başkanı :  Ercüment Kafalı , KA. DEN, Managing Director 
Konuşmacılar:
Osman Kaya TURAN / Gemi İnşa ve Gemi Makinalar Yüksek Mühendisi (İTÜ)
Prof Dr. Bahri Şahin , Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi – Dekanı
Prof Dr. Ahmet Dursun Alkan, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü – Bölüm Başkanı, GESAD Danışmanı
Römorkör Üretimi
Tanju Köse, Genel Müdür, Uzmar Shipyard ,
Yeni Yatırım Projeleri -  Bosporus Shipyard
Selim Kuzu, Genel Müdür, DIK Deutsche Infrastrukturkapital GmbH

Editör: TE Bilişim