Sismik gemi projesi el değiştirdi   

Ekonomik ömrünü doldurduğu gerekçesiyle elden çıkarılan eski Sismik-1 araştırma gemisinin yerine tedariki planlanan yeni gemi projesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM)tedarik programına alındı.

Geçtiğimiz hafta içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayi İcra Komitesinde alınan karar çerçevesinde, yeni sismik araştırma gemi projesinin Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yürütülen ''Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi-MOSHLIP'' kapsamında değerlendirilmesi kararlaştırıldı.

Başlatılan bu yeni süreçle, 3 boyutlu arama hizmeti verecek olan yeni sismik gemi ile ilgili ihale çalışmaları Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yürütülecek. Alınacak gemi ile ilgili teknik ve idare şartnameler daha önce olduğu gibi, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak ihale ilanı aşamasına getirilecek.

Tüm ekipmanları ile birlikte yaklaşık 40 milyon dolara mal olması planlanan yeni gemi ile ilgili finansman MTA Genel Müdürlüğünün öz kaynaklarından karşılanacak.
En ileri teknoloji donanımına sahip olacak yeni sismik geminin, en geç 2 yıl içinde tedarik edilerek MTA Genel Müdürlüğüne teslim edilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim