'Barbaros' Kayıp Gençleri Aramaya Bu Akşam Başlıyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına ait Barbaros Hayrettin Paşa adlı sismik gemi Kumburgaz'da 5 gün önce kaybolan gençleri aramak için bugün saat 18.00'de Marmara'ya açılacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Kumburgaz açıklarında deniz bisikletiyle kaybolan ve halen bulunamayan 5 genci arama çalışmalarına bakanlığına ait 'Barbaros Hayrettin Paşa' adlı sismik arama gemisinin de katılacağını açıkladı.

İstanbul Kumburgaz sahilinden geçen pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 genci arama çalışmalarını SAS komandoları, AFAD, Genç Denizciler Dayanışma Derneği, Deniz Polisi, İstanbul İtfaiyesi, Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri’ne bağlı mayın arama gemileri sürdürüyor.

Gençleri arama çalışmalarına bir destek de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Yıldız, "İstanbul'da demirli 'Barbaros Hayreddin Paşa' sismik arama gemimiz şu anda hazırlıklarını yapıyor. Bu akşam saat 18.00 sularında arama çalışmalarına katılmış olacak. Geminin asıl amacı bu olmamasına ve ümidimiz de çok yüksek olmamasına rağmen, bütün şartları zorlayarak bu gemiyi de arama çalışmalarına dahil ediyoruz. Gemimiz Marmara Denizi'nde 2 gün boyunca 1600 kilometrekarelik alanı tarayacak" diye konuştu.

Norveç’ten 130 milyon dolara satın alınan 'Barbaros Hayreddin Paşa' sismik arama gemisi 84 metre uzunluğunda. 2011 yapımı gemi, iki ve üç boyutlu sismik veri toplama özelliğine sahip.

Editör: TE Bilişim