Sinop'ta deniz küreği heyecanı

Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) tarafından Sinop'ta düzenlenen Karadeniz Kupası Deniz Küreği Yarışları başladı.

9 kulüpten 35'i bayan toplam 78 sporcunun katıldığı yarışlar 2 gün sürecek. 2. Karadeniz Kupası Deniz Küreği Yarışları'nda İstanbul Anadolu Hisarı, Şişecam Çayırova, İzmit bölgesinden İznik, İstanbul Türk Balık Adamlar Kulübü, Akdeniz bölgesinden Fethiye Spor Kulübü Rize Su Sporları, SKY Sinop ve SAYK Sinop kulüpleri yarışacak.

Limaniçi mevkisinde bu gün başlayan yarışları Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül,Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, İl Spor Müdürü Mustafa Çelik, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi. İşseven, yaptığı açıklamada, ikincisi gerçekleşen Karadeniz Deniz küreği yarışlarının startını geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine Sinop'ta verdiklerini söyledi.

“Karadeniz'de Deniz Küreğini Sinop'tan başlamak üzere diğer illere de yaymak görevimiz” diyen İşseven, “Önümüzdeki yıl Karadeniz'de Kürek Sporu'nun yaygınlaştırma çalışmalarını başlatarak, kürek sporunun hem sevilmesi hem de yaygınlaşması için federasyonumuz gerekli desteği sağlayacaktır” diye konuştu. Bu gün yapılan yarışlarda 1. olan kulüplere madalyaları, Vali Ahmet Cengiz tarafından verildi.

Limaniçi mevkisindeki yarışların ilk gününde sporcular 500 metre mücadelesi verdi.

Yarışlarda bugün alınan sonuçlar şöyle:
Bayanlar 4X - Şişecam Çayırova
Bayanlar 2X - Şişecam Çayırova
Bayanlar 1X - Fethiye Belediyespor
Erkekler 4X - Şişecam Çayırova
Erkekler 2X - Şişecam Çayırova
Erkekler 1X - Şişecam Çayırova

Etkinlik, yarın gerçekleştirilecek 2 bin metre mesafeli yarışlarla sona erecek.

Editör: TE Bilişim