Deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesinde acil durumlarda müdahale yetkisi almış olan Uzmar Denizcilik; 85 kişilik OPRC / HNS operasyon ve yönetim seviyesi eğitimlerini almış ekibi ile, Elastec American Marine’den temin edilen Deniz kirliliğine acil  müdahale ekipmanlarının eğitim ve devreye alınma çalışmalarını Ekim Ayı başında tamamlanmıştı.

Uzmar Acil Müdahale Teşkilatı, Transas Şirketinin üretmiş olduğu PISCES simülasyon yazılımı üzerinde petrol killiliği acil müdahale tatbikatını de gerçekleştirdi.

Tatbikatta Aliağa Nemrut Koyu içerisinde meydana gelen bir deniz kazası sonucu meydana gelen petrol kirliliğinin yayılımı simülasyon ortamında incelendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Selçuk NAS danışmanlığında gerçekleştirilen tatbikatta yayılım verileri kullanılarak müdahale yeri ve zamanı ile kullanılması gereken müdahale araçları “eş zaman” ve “hızlı zaman” simülasyonlarla denenerek mevcut durum için en iyi müdahale planı hazırlandı.

Tatbikat, UZMAR Nemrut Kılavuzluk İstasyonunda, Baş Kılavuz Kaptan Mehmet TOGAY, Kılavuz Kaptan Ersan GÜRGÜL, Kılavuz Kaptan Mehmet ÖZSAYGILI, Stajyer Kılavuz Kaptan Barbaros ERGEZGİN, Çevre Mühendisi Burhan ERTÜRK, Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Bahadır AKSU’nun katılımları ile gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim