Aden Limanı Serbest Bölgesinde, Cumartesi günü ele geçirilen  silahlarla ilgili sessiz tutmak karşılığında rüşvet kabul etmeyi reddeden liman görevlilerinin işten atılmak ve ölümle tehdit edildikleri iddia edildi.

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, (www.seanews.com.tr) Limanda Üç işçi bilinmeyen numaralardan gelen telefon çağrılarında utanç verici kaderleri olacağı şeklinde tehdit edildiklerini bildirdiler.

Bandar Aden web sitesine gönderilen bir açıklamada, "Hükümetteki kolaisyon ortaklarından bir bakan Aden geldi ve Türk yapımı kaçak silah olayını kapatabilmek için için yasal bir belge arıyor," denildi.

Bugün, bir Yemenli yetkili ise yaptığı açıklamada "resmi tabancalar Rashid Al-Badani adıyla yerli tüccar için bisküvi kutuları içine sevk edildi" dedi.

Ayrıca, Alahale adlı internet kaynağı  yükün özel bir Türk şirketi ithal edildiğini 120 milyon dolar değerinde $ 3000'den fazla tabanca olduğunu bildirdi.

Ele geçirilen silahlar,  bunları parçalar biraraya getirilmek suretiyle  füzeler dahil olmak üzere silah üretmek için ülkeye sevk edilen İran ürünlerinden sonra son birkaç ay içinde ikinci büyük sevkiyat oldu.

İran, Suudi Arabistan sınırındaki Saada Şii Huti Grubuna, mali askeri ve teknik yardım sağlamakla suçlanıyor.

Silahlar GLOCK Tabanca

Yakalanan 3000 silahın Glock marka tabancalar olduğu bildirildi.

Silahların, başkent Sanaa'da ikamet eden ve vergi numarası 0154069 olan Rashid Saleh Abdu Al Badani adlı tüccara gönderildikleri, ancak bu ismin sahte olabileceği ve silahların İslami lider ve aynı zamanda ünlü bir işadamı olan Hamid al Ahmar'a ait olabileceği iddia ediliyor.

Geminin Mersin limanından yola çıktıktan sonra Cidde'ye uğradığı ve daha sonra Aden limanına gittiği açıklandı.

 

Editör: TE Bilişim