İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Sığacık Teos Marina ve Yunanistan'ın Samos Karlovassi Limanları arasında düzenlenecek feribot seferleri 29 Nisan’da başlıyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Sığacık Teos Marina ve Yunanistan'ın Samos Karlovassi Limanları arasında düzenlenecek feribot seferlerinin 29 Nisan Cumartesi gününden itibaren başlayacağı bildirildi.

Seferihisar Belediyesi, geçen yaz çok yoğun ilgi görerek yaklaşık 15 bin kişiyi Samos'a taşıyan Sığacık Teos Marina ve Samos Karlovassi Limanları arasındaki feribot seferlerinin yeniden başlayacağını duyurdu. 29 Nisan Cumartesi günü yeniden başlayacak Yunanistan'daki Samos seferleri büyük ilgi görürken, 29-30 Nisan seferleri için şuana kadar 900 kişi rezervasyon yaptırdı. Öte yandan şirket, 6 Mayıs Cumartesi günü Samos'ta düzenlenecek bahar şenliği için özel bir kampanya hazırladı. 

29 Euro'ya gidiş dönüş bileti, 20 Euro'ya bir gece kahvaltı dahil konaklama hizmeti alarak 49 Euro ödeyen herkese 20 Euro ücreti olan Ada Turu hediye edileceği bildirildi. Ada turu hediyeli seferlerinin, 5 ve 6 Mayıs gidiş ve bir gece konaklama tercihlerinde geçerli olacağı; ayrıca günübirlik Samos Adasını ziyaret etmek isteyenlerin ise 29 Euro'ya alacakları gidiş-dönüş feribot biletinin yanında ada çevre turunun hediye olarak kapsayabileceği de belirtildi.

Haftanın 4 günü sefer var

Öte yandan seferler, haftanın dört günü Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri olacak. Feribot Sığacık'tan sabah 08.00'de, Karlovassi Limanından Saat 18.00'de hareket edilecek. Seferler, 450 kişilik 42 metre büyüklüğünde feribotla yapılacak ve yolculuk 1 saat 55 dakika sürecek. Yeşil pasaporta vize gerektirmeyen turlarda, normal pasaport için Schangen Vizesi almak gerektiği ifade edilirken, kapıda vize uygulamasıyla ilgili Yunanistan hükümetinin Avrupa Birliğiyle görüşmeleri devam ediyor.

"Binlerce vatandaşımızı dost Samoslularla buluşturduk"

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, denizle birleşen iki komşu kentte dostluk ve ticari faaliyetleri arttıran feribot seferlerini çok önemsediklerini belirterek, "Geçtiğimiz yaz darbe girişimi, terör olayları gibi birçok sıkıntıyı da beraberinde getirmesine karşın yine çok başarılı bir şekilde seferleri gerçekleştirmeyi başardık. Binlerce vatandaşımızı dost Samoslularla buluşturduk; ayrıca Yunanlılar da ve Samos'ta tatil yapan çeşitli ülkelerden turistler de birçok kez geldiler, hem Seferihisar'ı hem İzmir'i ziyaret ettiler. Son derece modern bir feribotla seferlerimizi gerçekleştiriyoruz. Tüm halkımızı Samos'u görmeye, bu müthiş tatil fırsatlarından yararlanmaya ve karşı tarafta bizleri büyük bir misafirperverlik ve dostlukla bekleyen, aynı coğrafyanın insanlarıyla buluşmaya davet ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim