Fırtına nedeniyle ilçede elektrik kesintileri yaşandı, ağaçlar devrildi, 8 metre yüksekliğinde dev dalgalar oluştu.

Marmaris’te akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde doğru şidditeni iyice arttıran fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle ilçe merkezi ile Armutalan ve Beldibi beldelerinde üç trafoda patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çıkan küçük çaplı yangınlar, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Eski Datça Yolu, Sarıana, Kemeraltı ve Tepe mahallellerinde ise tellerin kopması nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı. Kesintiler, TEDAŞ yetkilileri tarafından kısa sürede giderildi.

Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle 8 metre yüksekliğinde dev dalgalar oluştu. Sahil Güvenlik, kaptanlara denize açılmamaları konusunda telsizle uyarılarda bulundu. Kordon Caddesi’nde bağlı bulunan gezi teknelerinin başında, kaptanlar nöbet bekledi. Teknelerin birbirilerine çarpmaması için uğraş veren gemilerin personeli, dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Bozburun Beldesi’nde de iki balıkçı teknesi battı.

Yeni Datça Yolu ve Marmaris’in Muğla Karayolu girişinde bulunan Kara Dere Mevkii’nde şiddetli fırtına nedeniyle yola düşen kaya parçaları trafikte aksamalara neden oldu. Fırtına bazı ağaçları devirdi, sahildeki bazı ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, yıldırım düşmesi ve elektrik kablolarının kopması sonucu çıkabilecek yangınlara karşı teyakkuza geçti. Fırtına nedeniyle ilçede çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın gece boyunca devam edeceğini sabah saatlerinde etkisini yitireceğini bildirdi.

 

Editör: TE Bilişim