Sicilya’da armatör ve balıkçılar sorun yaşıyor

İtalya’nın Sicilya  adası ülke genelindeki  balık ihtiyacını karşılayan önemli bir bölge. Bu nedenle bölgede balıkçılık ile  yaşamlarını sürdüren Sicilya halkı yaşanan sıkıntılara da çözüm arıyor.

Bölgede balıkçılık sektöründen sorumlu Assessore Carmelo Lo Monte ile Armatör ve Balıkçılar Derneği temsilcileri yarın bir görüşme yaparak yaşadıkları sorunları dile getirecek.  

Konu ile ilgili olarak İtalyan Haber Ajansı UNIVERSALNEWS’e konuşan İtalyan Milletvekili Nicolo Cristaldi;  “bu sektöre destek verilmesi gerekiyor köstek değil” diyerek  yaşanan bu sorunların acil bir şekilde çözüm kazandırılması gerektiğini söyledi.

Armatörler ve Balıkçılar Derneği ile ilgili sorunların bu güne kadar askıya alınmasının ihtimalsizlikten kaynaklandığını ifade eden Milletvekili Cristaldi, 23 Aralık gününden bugüne bölge belediyesinde bu yönde bir protesto kampanyası sürdürdüklerini ancak yetkilerin duyarsız kaldıklarını vurguladı.

Balıkçı ve armatörlerin bu protestosu karşısında üst düzey makamlardan gerekli yanıtın gelmediği ve özellikle kasıtlı olarak sessiz kalındığını hatırlatan Cristaldi, “Bölge balıkçıların her türlü desteğe ihtiyaçları olduğu ve yapılacak önemli projelerle geleceğe daha güvenli bakılarak bu sektörün korunması sağlanacaktır” dedi.  

Kaynak: www.universalnews.it

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim