Hong Kong, Shenzhen bölgesinde LNG ithalatı için bir merkez olan Yantian limanında, yakında büyük ölçekli LNG bunkering (İkmal) operasyonları için altyapı oluşturulacak.

Yantian Bölge Hükümeti, PetroChina ve Shenzhen Gas Group ile yapılan bir anlaşma ile Yantian Limanlar Grubu, yılda 230.000 tonluk bir tesis olacak ‘’Shenzhen Uluslararası LNG Deniz Akaryakıt Merkezi’’ni inşa edecek. Bu merkez, ülkede türünün ilk örneği olacak. Devlet medyasına göre, ortaklar uzun vadede kapasiiteyi yılda iki milyon tona ve yıllık cirosunu da 1,4 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

LNG, endüstride petrole en uygun alternatif olarak giderek daha fazla tanınıyor. Ayrıca içinde bulundurduğu zararlı partiküller ve SOx, sera gazı emisyonu gibi sağlığı tehdit eden salınımları daha düşük. Ayrıca biyogaz gibi gelecekteki düşük karbonlu / karbonsuz alternatiflere potansiyel bir "köprü" yakıt olarak da görülmektedir.

LNG ile çalışan kargo gemilerinin sayısı git gide artıyor ve yakında en büyük okyanus gemileri ve tankerlerini de buna dahil olacak. 2017'de CMA CGM, yeni bir LNG yakıtlı Megamax gemisi sipariş etti. Geçen yıl Shell, on yeni LNG yakıtlı Aframax ham tankerini kiralamayı kabul etmişti.

Bununla birlikte, yakıt bulunabilirliği LNG ile çalışan gemiler için hala bir kısıtlama olarak görülüyor ve Çin, LNG bunkeri sağlama kapasitesine sahip az sayıda limana sahip. Yantian Port, bu LNG ikmal merkezi inşasının bu sorunu çözeceğini ve limanın yeşil bir operatör olarak imajını geliştirmesinin yanı sıra, ekonomiyi de güçlendireceğine inanıyor. Çin Devlet Varlık Denetleme ve Yönetim Komisyonu, projeyi CNPC'nin LNG yakıt ikmalinde stratejik bir avantaj ve LNG Bunkering ağı inşasını teşvik etmenin bir yolu olarak görüyor.

Editör: TE Bilişim