Türkiye'de ilk kez DenizHaber.Com'un duyurduğu kazada 2 gemici yaralanmıştı.

Kulluk adlı sondaj platformunu yedeğinde çeken iki römorkör, Alaska Körfezinde Kodiak Adası'nın 20 mil açığında dalgalarla boğuşuyordu..

Dün öğleden sonra kendisini yedekte çeken 2 römorkörün de halatını kopartan sondaj platformu  denizde başıboş kalmıştı. 

Kendi tahrik sistemi bulunmayan ve ancak yedekte çekilebilen  sondaj platformunu yeniden yedekleyebilmek için her iki römorköryoğun çaba harcamıştı. Bu esnada mürettebattan iki kişi yaralanmıştı..

Römorkörlere daha sonra Alert adlı bir başka römorkör daha katılmıştı.

Bölgede şiddetli fırtınanın hüküm sürmekte olduğu ve dalga yüksekliğinin 5 metreyi geçtiği rüzgarın ise 55 ila 70 deniz mili (Yaklaşık 125 kmph) hızla estiği bildirilmişti.

Yedeklenemedi, Karaya Oturdu

Son alınan haberler dev sondaj platformunun bir türlü yedeklenemeyerek sonunda Kodiak Adası'nın sahillerinde karaya oturduğu yönünde.

Sahil Güvenlik uçaklarından yapılan konytroller geminin gövdesinde bir hasar veya denize yakıt sızıntısı olmadığını gösteriyor. 

Shell'e ait olan platformda 9 kişilik mürettebat bulunuyor.

Platform, Alaska'dan bakım için ABD'nin Seattle Limanına götürülmekteydi. 21 Aralık'ta Aiviq adlı römorkörün yedeğinde Alaska'dan yola çıkan platformdaki çeki halatı sisteminin ağır denizlere dayanacak nitelikte olmadığı iddia ediliyor.

 

Editör: TE Bilişim