SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, İngiliz petrol devi Shell, gemi makineleri için Shell Alexia S4 adını verdiği yenilikçi bir silindir yağı geliştirdiğini açıkladı.

Konvansiyonel makine yağlarından farklı olarak, çok keniş bir yelpazedeki gemi ve makine tiplerinde, farklı özellikteki yakıtlarla, makine yüklerinde ve iklimlerde kullanılabilir nitelikteki bu yağ, Antarktika'dan Amazon'a ve Süveyş kanalına kadar değişik bölgelerde yağ değiştirilmesine gerek kalmaksızın kullanılabilecek.

Böylelikle, gemiler farklı farklı yağlar bulundurmak zorunda kalmayacaklar.

Shell Denizcilik Ürünleri Genel Müdürü Surinderdeep Singh, "Shell Deniz Ürünleri olarak müşterilerimize 100 yıldır hizmet ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Geliştirdiğimiz bu daha yetenekli makine yağı ile modern denizcilik endüstrisinin gelişen ihtiyaçlarını karşılamayı düşündük" dedi.

Singh; "Shell Alexia S4'ün kullanım kolaylığı, maliyetleri düşürme potansiyeli ve zor koşullarda kanıtlanmış başarımı bulunduğunu " belirtti.

Yeni formülüm makineleri daha iyi koruduğu, böylelikle yağ kullanımı ve bakım yapma gereksinimlerini azalttığı, ve tamir amacıyla makinelerin kapatılması gerekliliğini de azalttığı bildirildi.

Shell araştırmacıları Shell Alexia S4'ü yağın niteliklerini kaybetmesine yol açan "yağ yorgunluğu" olayını 20 yıl inceledikten sonra ortaya çıkardılar. Yeni formül, yenilikçi katkkıları ile birlikte, Shell'in Almanya'daki Hamburg kentindeki Denizcilik ve Güç Yenilikçilik Merkezinde zorlu testlerden geçirildi.

Alexia S4, 1 Ağustos 2012 tarihinden itibaren piyasada olacak.

Editör: TE Bilişim