Sezonun İlk Yolcu emisi Mersin'e Geldi

650 turistin bulunduğu Yunanistan bayraklı Cristal yolcu gemisi sabah saatlerinde Mersin Limanı'na demirledi. Özelleştirildikten sonra Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MİP) tarafından işletilen Mersin Limanı'na artık yük gemilerinin yanı sıra yolcu gemileri de yanaşmaya başladı.

Liman yetkilileri sezonun ilk gemisinin yanaşmasının ardından bu yıl içinde 3 tane daha yolcu gemisinin limana geleceğini bildirdi. Hac görevlerini yerine getirmek için deniz yolu ile Mersin'e gelen 650 hacı adayı gemiden indikten sonra MİP yetkilileri tarafından geleneksel nazar boncukları ve cezerye ikram edildi.

Amerikalı ünlü yönetmen Steve Ray'in geçtiğimiz yıllarda Türkiye ile ilgili çektiği 5 dini belgeselin ardından Türkiye'nin inanç ve kültür turizmin ağırlıklı olduğu iller, turist akınına uğradığı kaydedildi. İzmir Kuşadası'ndan başlayan gezi ve ziyaretlerinin Türkiye'deki son durağı Antakya oldu. Amerikan ve Yunanistan bayraklı Cristal yolcu gemisinde bulunan Hıristiyanlar hac görevlerini yerine getirmek ve Aziz Paul'un ayak izlerini takip etmek için çıktıkları turlarında deniz yolu ile önce Mersin'e geldi, buradan da Tarsus'taki Sean Paul Kuyusunu ziyaret etti. Daha sonra Mersin'den bir gemi ile Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen turistler buradan da 10 otobüs ile Antakya'ya ulaştı.

"Aziz Paul'un ayak izlerini takip" adı altında yürütülen gezi'nin Antakya Durağında St Pierre Kilisesini ziyaret etti.

Hıristiyan Katoliklerin çoğunlukta olduğu 650 turist hep birlikte St Pierre Kilisesinde ayin yapmaya kalkınca dünyanın ilk mağara kilisesi olan alana sığmadı. Yaklaşık 1 saat süren Saint Pierre Kilisesindeki ayini Ron Escalante yönetti. Saint Pierre Kilisesinde dualar edip görüntü ve resim çeken turistlerin büyük bir çoğunluğunu yaşlıların oluşturması dikkat çekti. Kimi yaşlı turistler yakınlarının kollarına girerek St Pierre Kilisesin bulunduğu Habib Neccar Dağının eteklerine tırmandı, kimi ise elindeki asasına çökerek kilisenin bulunduğu yere ulaştı. Birçok yaşlı turistin kiliseye ulaştığında nefes nefese kaldıkları görüldü. Kilisedeki ayinin ardından Antakya Arkeoloji müzesini de gezen turistler müzeye de bir anda sığmayınca kilise de olduğu gibi burada da dönüşümlü olarak tarihi eserleri gezip ziyaret etmek zorunda kaldı. Akşam üzeri tekrar İskenderun'a dönen grubun buradan gemi ile İsrail'e gideceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim